Sabina Slonková přišla do Babišova rádia a tam...

15.03.2016 19:02

Novinářka Sabina Slonková v Kauze dne na Rádiu Impuls, které vlastní Andrej Babiš (ANO), konstatovala, že politici vždy říkají, že novináři pracují na něčí objednávku. Je to taková klasická politická obrana. Týká se to i Andreje Babiše, který se odmítá vyjádřit ke kauze Čapí hnízdo. Namluví toho hodně, ale vysvětlení mnoho nedodal. Napomáhá mu prý i symbióza s prezidentem Milošem Zemanem.

Sabina Slonková přišla do Babišova rádia a tam...
Foto: repro youtube.com / tan
Popisek: Sabina Slonková

Politici říkají, že je novináři poškozují, a pokud vypluje na povrch nějaká větší kauza, mluví o práci na objednávku. „Ale nikdy to nebyla pravda. Toho člověka, který koncentruje v rukou tolik moci, je třeba bedlivě sledovat. Dělali jsme to tak u Václava Klause, u Miloše Zemana a teď to děláme i u Andreje Babiše,“ poznamenala dáma na úvod k firmě Andreje Babiše Čapí hnízdo. Majitel Agrofertu teď čelí mediálnímu podezření z dotačního podvodu.

Slonkovou nijak nepřekvapuje, že se v koalici vedou diskuse o kauze Čapího hnízda. Sobotka však raději mlčí, protože musí zvažovat, zda nechá vládu padnout. Ke kauze mlčí i prezident Miloš Zeman, který mlčíval i ke kauzám svých vlastních ministrů. Jako premiér prý říkával, že ho více zajímá výběr DPH, a ne nějaké novinářské kauzy. Tutéž taktiku teď prezident uplatňuje i v otázce Čapího hnízda.

„Ta symbióza tam je zjevná. Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet. V tuto chvíli bude klíčové, k čemu dospěje evropský úřad proti podvodům, protože ta firma byla dotována i z peněz EU. Klíčové bude i to, k čemu dospěje česká policie,“ popsala novinářka.

Babiš se podle jejího názoru snaží kauzou promlčet. Kdyby prozradil jméno údajného držitele anonymních akcií, mohl by to udělat a podezření by z něj okamžitě spadlo, ale on tak nečiní. „Nevím, proč to dělá,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…