Šafr: Pavel Novotný je drahokam ODS. Jeho projev by měl být na nástěnkách

20.01.2020 22:46

Řeporyjský starosta Pavel Novotný uštědřil delegátům Občanské demokratické strany hutnou lekci z politického marketingu, či spíše ze samotné mediální výchovy, všímá si Šafrovo Forum24, podle kterého mělo jeho vystoupení světlé i stinné stránky. Jestli však někoho napadne, že by měli Novotného vyhazovat z ODS, tak musí být podle Šafra asi blázen. „Novotný je pro ODS drahokam, který ještě potřebuje obrousit,“ myslí si.

Šafr: Pavel Novotný je drahokam ODS. Jeho projev by měl být na nástěnkách
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pavel Novotný během kandidátského projevu na post 1. místopředsedy ODS na 29. kongresu strany

Tou stinnou stránkou Novotného vystoupení na víkendovém kongresu ODS je podle šéfredaktora deníku Pavla Šafra nesmyslná vulgarita a bezděčný tlak na uznání převahy marketingu nad obsahem politiky. Sám Novotný ale podle jeho názoru ve svých akcích obsah má. 

Novotný podle něj schválně vystavěl svoji řeč jako odpověď těm, kdo ho chtějí vyhazovat. To se mu podle Šafra hodilo pro vytvoření dramatického napětí: „Stačila by jedna esemeska Petra Fialy – Pavle, je čas – a já půjdu. Nemusíte mě vyhazovat, já půjdu, jsem loajální. Nejsem Klaus junior. A stejně mě ódéeska najme na píárko.“

Novotného je podle jeho názoru třeba brát vážně, když sděluje politické straně v opozici jednoduché, ale opomíjené pravdy. „Pavel Novotný vyjádřil situaci v masové komunikaci lapidárně: ODS dělá politiku v nejtěžší prchalovsko-okamurovské spindoctorské konkurenci, kde se švindluje a nehraje konzervativně,“ doplnil. Stejně tak jako kolegům v ODS sdělil, proč nejsou vidět.

V neposlední řadě Šafr vyzdvihl pasáž, v níž Novotný „skvěle vyjádřil obsah Babišova politického zboží, které tak úspěšně prodává svým příznivcům“. „Byl to opravdu silný projev. Některé jeho části by měly viset na nástěnce v každé stranické buňce každé demokratické strany,“ dodává Šafr s tím, že to celé má jedno ale – z Novotného kázání by si mohli politici odnést dojem, že mají hlavně dělat šaškárny.

„Pavel Novotný používá techniky a formy, které jsou mnoha lidem cizí, ale přitom skvěle fungují na širokou skupinu příjemců lehčího mediálního obsahu. Ale to podstatné, co dokázal, netkví ve formě a v oslovení pouze jedné skupiny. Tkví mnohem více v tom, že měl pravdu,“ pokračuje Šafr a podotýká, že tu pravdu dokázal podat tak bezprostředně a obnaženě, že to musel každý registrovat.

„Novotný je pro ODS drahokam, který ještě potřebuje obrousit. Nemohl při volbě místopředsedy se svým chováním dostat víc než tu pětinu hlasů, a tak je to správně. Jeho mediální kompetenci však demokratická opozice potřebuje. A nejde tu zdaleka jen o šaškárny,“ uzavírá Pavel Šafr.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…