Šafr se bouří: Ve sněmovně je vedle komunistů kontingent zaměstnanců Agrofertu

01.01.2014 13:23

Šéfredaktor Reflexu Pavel Šafr srovnává probíhající změny v naší politické aréně s pádem první a budováním druhé československé republiky. V roce 1938 „ se změnila povaha režimu, někdejší establishment první republiky stál na pranýři a celá politická kultura se propadla o několik pater níže“, píše autor a poukazuje, že dnes se naše republika opět propadla o pár pater níže, co se týče prestiže i faktického stavu demokratických pravidel.

Šafr se bouří: Ve sněmovně je vedle komunistů kontingent zaměstnanců Agrofertu
Foto: Reflex
Popisek: Titulka Reflexu s Andrejem Babišem

„Parlament tedy nebude pro obranu základních hodnot liberální demokracie asi tím nejlepším místem. Takže tu ještě máme svobodná média. Řekněme otevřeně, že i s těmi je to na pováženou. Máme zde už jen jakési ostrovy mediální svobody, kde lze psát bez obalu právě takový druh textu, jaký právě čtete,“ uvádí Šafr.

Podle jeho názoru je totiž složení Parlamentu, či lépe řečeno sněmovny, mnohem horší než před rokem. "Hlavně je zde kromě výrazného množství komunistů a polokomunistů zvláštní kontingent skrytých i otevřených zaměstnanců firmy Agrofert, které nějak nelze zařadit do srozumitelných politických schémat, na něž jsme byli z minulého polistopadového režimu zvyklí,“ děsí se šéfredaktor Šafr.

„Za nejpřirozenější a nejsprávnější prostor pro obranu základních hodnot polistopadové demokracie lze považovat demokratické politické strany,“ uvažuje Pavel Šafr dále. „A také bohatou strukturu občanského a kulturního života,“ dodává s tím, že největší nebezpečí leží nepřekvapivě - na Východě. „Potřebujeme opozici proti nadvládě buranství, proti zatahování naší země na Východ, proti kumulaci politické a mediální moci. A každou pozitivní individuální aktivitu, která nějak zlepšuje naše poměry.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…