Šafrovo forum: Babiš se schovává v Singapuru, aby se nemusel účastnit akcí k Palachovu výročí

14.01.2019 19:05

Zahraniční cesty vysoce postavených politiků bývají plánovány celé měsíce dopředu. Na jednu z nich v neděli odjel i český premiér Andrej Babiš. Navštíví Singapur či Indii. Server Pavla Šafra Forum24.cz dospěl k závěru, že si Babiš nechal naplánovat cestu na půlku ledna naprosto schválně, aby se nemusel účastnit akcí k uctění památky Jana Palacha a nemusel čelit demonstrantům.

Šafrovo forum: Babiš se schovává v Singapuru, aby se nemusel účastnit akcí k Palachovu výročí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jediným bodem programu mimořádné schůze sněmovny bylo vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše

Česká republika si v těchto dnech připomíná 50. výročí upálení Jana Palacha. Student filozofické fakulty se svým radikálním činem snažil probudit své spoluobčany z letargie. Z letargie, do které se postupně dostali po srpnu 1968, po příjezdu okupačních sovětských tanků do Československa.

Jak to nakonec dopadlo, víme. Začala normalizace a komunisté se snažili Palachův čin vymazat z myslí lidí. Nepodařilo se jim to a akce pořádané v ledu 1989 ukázaly, že i po 20 letech lidé čin mladého studenta uchovali ve svých myslích.

Pan Andrej Babiš se však stal členem komunistické strany právě v době normalizace, a chtěl-li být tehdy někdo členem komunistické strany, musel veřejně schvalovat okupaci naší země. Stavěl se tedy proti názoru Jana Palacha, který okupaci odsuzoval. A to je podle serveru Forum24.cz důvod, proč Babiš odjel do Singapuru právě v tuto dobu. Jako bývalý komunista nechce čelit rozhořčení lidí.

„O náhodu rozhodně nejde. Kdyby výročí bylo pro Babiše důležité, bez problémů by si zařídil, aby v těchto dnech byl v České republice. Jenže to po zkušenosti u Českého rozhlasu v srpnu 2018 jistě nechce... Babiš je v Singapuru jednoduše kvůli tomu, že v Praze nemá v těchto dnech co dělat,“ lze se dočíst na serveru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…