Šafrovo forum vysvětluje na Andeji Babišovi pojmy z filmu o Kmotrovi. Teď prý zalehl na matrace

22.04.2019 19:44

Policie uzavřela vyšetřování případu firmy Čapí hnízdo, ve které je obviněn i premiér Andrej Babiš (ANO), který podle serveru Forum24.cz udělá leccos pro to, aby se nakonec nedostal na pěkných pár let za katr. Abychom lépe pochopili, co všechno může přijít, můžeme prý nahlédnout do slavného mafiánského Románu Kmotr z pera Maria Puza.

Šafrovo forum vysvětluje na Andeji Babišovi pojmy z filmu o Kmotrovi. Teď prý zalehl na matrace
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Premiér Babiš na tiskovce z Palerma

Jedním z důležitých termínů, který v románech o americko-italské mafii používá, je „capo di tutti capi“ – boss všech bossů, nejvyšší představitel zločinecké organizace, kterému jsou všichni ostatní členové klanu bezvýhradně loajální. Babiš je prý také takovým bossem všech bossů.

Další důležité sousloví praví, že „rodina zalehne na matrace“, což v praxi znamená přípravu na válku mezi klany. Pistolníci jedné rodiny přinesou matrace do předem připravených bytů, zalehnou a vyčkávají, až dostanou povel k útoku na konkrétní dům či podnik, případně až dostanou rozkaz bránit třeba i se zbraní v ruce klan před útokem. Babiš je teď podle Šafrova serveru v pozici bosse, který vydal povel k zalehnutí na matrace a připravuje si půdu pro úder.  

„V minulém týdnu rozehrál zřejmě finálovou bitvu o sebe a svoji rodinu. Za dotační podvod ho chtějí čeští detektivové dostat za mříže. Pro svoji obranu narychlo mění ministra spravedlnosti. Po nezdařeném útoku na vyšetřovatele je tu další level, zneškodnění kauzy u státních zástupců. To už je vyšší hra, protože policie rozhodla jasně. Pro Babiše je to finálová bitva, tedy zalehl na matrace,“ napsal server.

Hodlá se prý bránit jak usilovné práci státních zástupců, tak Evropskému parlamentu, který se nikoli poprvé zabývá možným Babišovým střetem zájmů. Babišův Agrofert momentálně odložený ve svěřenském fondu je velkým příjemcem dotací, za jejichž přítok do Česka se Babiš zasazuje.  

„Jako matrace poslouží jeho mediální domy, aby odvedly pozornost, Prchal a spol., aby vytvářeli polodementní posty na sociálních sítích, které zaměstnají neholdingová média, poslouží také kontakty na státním zastupitelství a především jejich nastupující šéfka, ministryně spravedlnosti Benešová. Věrnou pravou rukou mu pak bude jeho consigliere (poradce šéfa mafie) Zeman. Tedy poradce, jehož názor boss respektuje,“ doplnil server.

Teď se prý ukáže, zda český právní systém Babišovu útoku odolá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…