Šafrův server sčítá Babišovy chyby. A toto prý může nastat

31.08.2015 17:01

Andrej Babiš měl při vstupu do politiky velké oči a hodně nasliboval. Přesvědčil Českou republiku, že ANO není jako ostatní politické strany. „Nekrást a nelhat“ bylo prý programem, kterého se ANO drželo. V současnosti však hnutí provázejí takové problémy, které donutí pochybovat snad úplně každého. Informuje Svobodné fórum.

Šafrův server sčítá Babišovy chyby. A toto prý může nastat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Babišovo hnutí má mnoho problémů, některé jsou vidět všude, o jiných se dočtete pouze na internetu, protože média, která Babiš vlastní, raději vytvářejí problémy jiné, než aby psala o těch jeho. Hned na začátek například korupční kauza bývalého volebního manažera ANO Vladislava Kovala. Tomu soud neuvěřil, že „jen testoval majitele firmy“.

Dalším průšvihem je pražský magistrát, kde dochází k jedné krizi za druhou a současná primátorka Adriana Krnáčová, právě za hnutí ANO, je vlastně už sama proti všem. A nebyl by to podle všeho první průšvih ANO v městském zastupitelstvu. V Českých Budějovicích a Ústí nad Labem „ANO přišlo vlastní vinou o posty primátora“.

Jedním z Babišových velkých protimluvů je jeho farma Čapí hnízdo, na kterou se zblízka podívali v týdeníku Euro. Tu Babiš údajně postavil z dotací EU, aniž na ně měl právo. A získal je tak, že zneprůhlednil vlastnictví firmy za použití anonymních akcií. Proti kterým následně sám statečně bojoval.

V současnosti je také vidět kauza jeho firmy Agrotec, která čelí obvinění z manipulací veřejných zakázek České pošty. „Tehdejší předseda představenstva Jaroslav Faltýnek označil jednání manažerů Agroteku za ‚neúmyslné pochybení‘.“ Tomu však nikdo moc nevěří.

Celý text zde

Babiš je však stále srdcem i duší podnikatel. Proto se mu znelíbilo rozhodnutí vlády, že odkoupí pozemky od Zdeňka Bakaly. Ten si řekl o 200 milionů, Babiš reagoval, že mají nulovou hodnotu. A i přes silná slova „Babiš narazil na koaliční partnery a odešel poražen“.

A do toho musel ministr financí odložit své velké plány na zavedení elektronické evidence tržeb. A i když se mu EET prosadit podaří, „stále mu hrozí politické fiasko, kdyby spuštěný systém vykazoval chyby a provozní poruchy“, s čímž lze počítat.

To však zdaleka není všechno, jen to potvrzuje, že je jednoduché tvrdit, že jsme jiní, a hrabat na této imagi politické body, avšak když dojde na lámání chleba, moc rozdílů mezi ANO a politickými stranami, vůči kterým se ANO vymezuje, zase tolik není. Babišovi však není konec. „Není zvyklý prohrávat. Ani v byznyse, ani v politice. Proto se dá očekávat, že impérium vrátí úder.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…