Šafrův web upozorňuje na další podivnosti kolem Čapího hnízda: Ztracené dokumenty, předlužená firma...

16.08.2017 16:03

Čapí hnízdo Andreje Babiše je v současné době asi nejskloňovanějším tématem. Server Forum24.cz se nyní zaměřil na to, že Čapí hnízdo podle jeho zjištění nemělo pozemky, bylo předlužené a ztratilo všechny dokumenty.

Šafrův web upozorňuje na další podivnosti kolem Čapího hnízda: Ztracené dokumenty, předlužená firma...
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Kriminalisté podle serveru nyní chtějí zcela jistě dokázat, že převod firmy z Andreje Babiše na jeho blízké byl pouze účelový. „Babišovi šlo zkrátka evidentně o získání dotace z Evropské unie ve výši 50 milionů korun určené pro malé a střední podniky a živnostníky. Miliardář Babiš přitom zrovna menším živnostníkem není. Musel proto firmu předat buď někomu důvěryhodnému, kdo by na dotaci dosáhl, nebo si ji musel sám od sebe koupit jako anonymní akcionář. Pro jakou variantu se rozhodl, nevíme. Jisté je, že firmu prodal anonymnímu akcionáři. Nám však bude stačit prokázat, že Farma Čapí hnízdo nefungovala samostatně, nezávisle na Babišových firmách,“ zmínil server a přináší důkazy závislosti na Babišovi.

Podle něj jde například o to, že Čapí hnízdo nemělo žádné vlastní pozemky. Babišův Agrofert pak také podle serveru ručil Čapímu hnízdu za bankovní úvěr, který byl zhruba tisíckrát vyšší, než byla reálná hodnota společnosti Farma Čapí hnízdo. 

Původní text ZDE

Server pak poukazuje i na to, že všechny dokumenty o tehdejších majitelích Čapího hnízda se záhadně ztratily či že Babiš dlouhodobě skrýval majitele. „Nakonec vše hodil na své dvě dospělé děti a svého současného švagra,“ uzavřel server.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…