Salačová z kauzy Rath: Mluvila jsem o příspěvku na volby, ne pro ČSSD

04.12.2013 16:50

Stavební podnikatelka Ivana Salačová odmítla, že by plánovala přispět ČSSD výdělkem z rekonstrukce zámku v Buštěhradu. S bývalou ředitelkou kladenské nemocnice Kateřinou Pancovou, další obviněnou v kauze bývalého poslance a středočeského hejtmana Davida Ratha, se prý bavila o penězích na volby, nikoli o příspěvku pro sociální demokracii. „Nebylo to ale nic konkrétního a dál jsme o tom nikdy nemluvily,“ uvedla.

Salačová z kauzy Rath: Mluvila jsem o příspěvku na volby, ne pro ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath na autogramiádě své knihy

„Neřekla jsem, že to je pro ČSSD, řekla jsem pouze, že to je na volby. Že to je část zisku, jehož jsem ochotna se vzdát. Nevěděla jsem ještě kolik,“ uvedla Ivana Salačová v rozhovoru pro internetový zpravodajský server Lidovky.cz.

Své tehdejší vyjádření, zaznamenané policejním odposlechem, označila spíše za plácnutí do vody než za vážně míněné. „Nebylo to spojeno s žádnou stranou. Do té doby jsem pana Ratha nikdy neviděla, nevím, proč bych to měla spojovat s ČSSD. Kateřina Pancová totiž řekla, že to jde na kandidátku, já jsem odpověděla, jo jo na volby, to je všechno. Popírám, že by šlo o ČSSD,“ doplnila v rozhovoru stavitelka Salačová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…