Salvini navrhuje mastnou pokutu za každého dovezeného migranta. To je vyhlášení války, zuří neziskovky

15.05.2019 20:10

Italský ministr vnitra Matteo Salvini přišel s nápadem napařit tučnou pokutu každé neziskové organizaci, která do země doveze nelegálního migranta.

Salvini navrhuje mastnou pokutu za každého dovezeného migranta. To je vyhlášení války, zuří neziskovky
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Server britského deníku The Guardian píše, že italský ministr vnitra Matteo Salvini plánuje vydat dekret, podle něhož lidem, kteří do země dopravují nelegální migranty, bude hrozit pokuta. Za každého dovezeného migranta to může být až 5500 eur. Konkrétní návrh, který má deník k dispozici, říká, že pokuta se bude pohybovat v rozmezí 3500 až 5500 eur.

Neziskové organizace zachraňující běžence na moři se bouří, že jim touto vyhláškou Salvini v podstatě vyhlásil válku. Pokud by podobný dekret platil už poslední tři roky, neziskové organizace by musely zaplatit pokutu 440 milionů eur za zachránění asi 80 tisíc lidí. „Nová vyhláška ohrožuje právní principy a povinnost zachraňovat životy,“ řekla Claudia Lodesani, italská šéfka Lékařů bez hranic. „Místo kriminalizace nevládních organizací, které zachraňují migranty, by Itálie měla truchlit nad oběťmi poslední tragédie na moři,“ dodala Lodesani.

Další neziskové organizace tvrdí, že Itálie selhává. Není schopna ochránit zemi demokratickými cestami, takže volí z morálního hlediska nepřijatelné represe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…