Salvini výrazně přitvrdil vůči migrantům. Jde o deportace

07.12.2018 21:55

Americký think-tank The Gatestone Institute, často označovaný jakožto antimuslimský, přinesl svůj nový článek, v němž se zabývá novelou italského práva vůči migraci a bezpečnosti. Itálie se rozhodla nasadit nové tvrdé zásady proti migraci. V nově schválených antimigračních a bezpečnostních zákonech se nacházejí ustanovení, jež usnadní deportaci migrantů, kteří na italském území spáchají jakýkoli zločin a usnadní postih vůči těm, kteří se pokusí o terorismus. Pro tuto novou zákonnou úpravu se 28. listopadu vyslovilo 396 poslanců, proti bylo poslanců 99. Nový zákon byl prosazován italským ministrem vnitra Matteem Salvinim a schválen byl jak Senátem, tak 3. prosince i italským prezidentem Sergiem Mattarellou.

Salvini výrazně přitvrdil vůči migrantům. Jde o deportace
Foto: Repro internet
Popisek: Herbert Kickl, Matteo Salvini a Heinz-Christian Strache na setkání v Římě

Snahou nových právních předpisů je eliminovat počet migrantů, kteří dostanou nárok na azyl v Itálii, a aby toho šlo docílit, uvádějí se hned v prvním článku určité limity takzvané humanitární ochrany. Během předchozí právní úpravy, v návaznosti na politický azyl a ochranu měli migranti příchozí do Itálie nárok na humanitární ochranu trvající dva roky. Ta jim poskytla přístup k práci, k sociálním dávkám a k ubytování. V novém právním předpisu bude Itálie garantovat toto právo na azyl pouze pro utečence z válečných oblastí a pro uprchlíky před určitou perzekucí, jež by jim hrozila ze strany vlád daných zemí.

Anketa

Jste hrdí na Armádu České republiky?

12%
78%
hlasovalo: 10002 lidí

V druhém článku se uvádí možnost Italských úřadů zadržet migranty v repatriačních centrech (Centri di permanenza per il rimpatrio, CPR) na 180 dnů místo dosavadních 90. To by mělo pomoci dopřát úřadům dostatek času, aby stihly zjistit kompletní údaje ohledně identity migrantů a aby prověřily, zda migranti nelžou o své národnosti. Zvýší se i množství vyhrazeného rozpočtu na deportaci migrantů z půl milionu eur v letošním roce na 1,5 milionu eur v roce 2019 a na stejnou částku i v roce 2020.

Nově se též zpřísnily podmínky, za nichž mohou migranti přijít o ochranu a o status uprchlíka. O tento status již nově přijdou, pokud budou usvědčeni ze zločinů zahrnujících násilí vůči veřejným činitelům, napadení, znásilnění a některé krádeže.

V sedmém článku se nově definuje i seznam bezpečných zemí, ve kterých nehrozí žádné nebezpečí a jejichž obyvatelé nejsou nikterak pronásledováni. Migranti z těchto zemí budou muset svůj nárok na azyl prokázat. Podobný seznam má již dalších 12 zemí Evropské unie.

Upravují se i podmínky přístupu k lidem, kteří se nenarodili v Itálii a jsou spojováni se zločiny terorismu. Těmto lidem nyní hrozí během tří let od usvědčení z terorismu, z rozhodnutí prezidenta a na doporučení ministra vnitra, odebrání italského občanství. V souvislosti s ochranou občanů vůči terorismu se též upravují podmínky pro držení zbraní občany (kupříkladu teaserů). Náročnější bude nově též pronajmutí dodávek a nákladních vozů vzhledem k dokonalejší ochraně chodců před teroristickými útoky za použití vozů. Teroristé tuto možnost k spáchání útoků využili v poslední době kupříkladu v předminulém roce během vánočních trhů v Berlíně a také v Nice.

Původní zdroj ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: red

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…