Sama určitě chápete, že některé názory překrucujete, vpálil Lidinský redaktorce ČT v přímém přenosu

27.12.2016 14:00

Předseda Úsvitu Miroslav Lidinský zhodnotil v odpoledním vysílání ČT 24 vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana. Konstatoval, že se prezident zachoval jako obyčejný člověk, který přednesl lidskou řeč. Ocenil i prezidentův odpor k cenzuře internetu. V této souvislosti sdělil redaktorce České televize Michale Hergetové přímo do očí, že právě veřejnoprávní televize někdy nevykládá fakta v plné šíři.

Sama určitě chápete, že některé názory překrucujete, vpálil Lidinský redaktorce ČT v přímém přenosu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Lidinský

Prezident Miloš Zeman promluvil podle Lidinského jako obyčejný člověk a promluvil hlasem, kterému obyčejný člověk rozumí. Tím prezident ukázal, že je lidem blízký. Mimo jiné i názorem, že není správné zneužívat náš sociální stát. Lidé, kteří nechtějí pracovat, by podle Lidinského neměli náš systém určený skutečně potřebným zneužívat.

Dotkl se i tématu cenzury, před kterou prezident také varoval. „Cenzura v České republice nabývá na síle a bují nám tady. Není to jenom cenzura, která se týká ministerstva vnitra. Ale i cenzura i v dalších oblastech. Můžu jmenovat Tomáše Ortela a jeho cenzuru,“ konstatoval Lidinský. Redaktorka se okamžitě ohradila. „To, že dostává Tomáš Ortel zlatého slavíka, to je podle vás cenzura?“ ptala se. Ne, snaha o to, jakým způsobem je prezentován veřejnosti. A nemusíme chodit daleko. Cenzura veřejnoprávních médií, cenzura tisku,“ rozpovídal se Lidinský. „A kde podle vás dochází k cenzuře?“ ptala se redaktorka. „Sama určitě chápete, že některé názory, které jsou přenášeny české veřejnosti a měly by být přenášeny naprosto nezávisle, jsou překrucovány, jsou účelně převracovány anebo nejsou říkány v plné podobě, v jaké by měly zaznít,“ konstatoval předseda Úsvitu.  

Lidinský sdílí pochyby prezidenta

„Já se omlouvám, ale za veřejnoprávní média mohu říct, že k žádné cenzuře ani k překrucování informací nedochází,“ kontrovala redaktorka České televize.

Dáma také připomněla, že Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám bylo zmíněno v auditu národní bezpečnosti. Z tohoto auditu vyplynulo, že v České republice je namístě ho zřídit, a následně také vzniklo. Toto centrum by mělo bojovat také proti propagandě, ale jak píše Ministerstvo vnitra na svých stránkách, nové centrum nebude cenzurovat internet.

Pochyby Lidinského však nerozptýlila. Podle politika si musíme počkat na to, jak bude toto centrum skutečně pracovat. 

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…