Samci, samice a spodina. Z internetu se valí ohlasy na rozhovor s Veronikou Žilkovou. Je to pestrá společnost

18.01.2016 8:32

Zdůvodnění incidentů, které se v minulých dnech odehrály v některých městech v Německu, v Rakousku, ale i v dalších evropských zemích, kde byly napadeny stovky žen, v podání herečky a manželky ministra obrany Martina Stropnického Veroniky Žilkové vzbudilo velký ohlas. V negativním slova smyslu.

Samci, samice a spodina. Z internetu se valí ohlasy na rozhovor s Veronikou Žilkovou. Je to pestrá společnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Veronika Žilková rozdávala tradiční ANOkoblihy. Byla trochu zklamaná, že holky mají balónky od konkurence

Anketa

Kterého intelektuála máte nejraději? (Obnovené hlasování, spuštěno 19.4.)

hlasovalo: 6960 lidí

„Je to silný pud přírody. I mnoho evropských žen časem svůj pud určitě bude dobrovolně směřovat k novým samcům, to bude opět hlas přírody,“ uvedla Žilková v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, kde se také nechala slyšet, že je třeba zavést na školách multikulturní výchovu jako samostatný předmět. „Pochopit cizí náboženství, psychologicko-sociologické pochody i kulturu se musíme naučit i my,“ myslí si.

Její slova zafungovala jako rozbuška, která odpálila lavinu reakcí. Na samotných ParlamentníchListech.cz má rozhovor více než dva tisíce diskuzních příspěvků, komentáře se množí ale i na sociálních sítích či blozích známých zpravodajských serverů.

Ohlas z hnutí ANO: Veroniky Žilkové se komentářem pro PL zastal profesor Jiří Zlatuška. Čtěte ZDE

Arabští samci a evropské samice

„Veronika Žilková, Bůh jí odpusť její prostou duši, projevila neskutečnou neúctu vůči imigrantům. Ne, nezbláznila jsem se. (Já ne),“ prohlásila na svém blogu advokátka a politička Jana Hamplová, podle níž herečka naprosto nepřípustně degradovala imigranty na pouhé samce.

Většina žen si však dle ní nebere samce, aby s nimi uspokojovaly své přírodní pudy, nýbrž muže, s nímž si bude rozumět. Samce prý mohou chtít pouze samice, normální ženy chtějí normální muže. „Protože vedle jiných orgánů máme i mozek. Tedy žádné vzrušení z toho výroku, dámy. Zdůrazňuji – dámy. Nás se netýká. A těm druhým, včetně Veroniky Žilkové, jejich tak trochu jednoduchý pohled na muže přejme. Třeba jim to dělá prostě dobře, a hlavně – třeba jim to stačí k životu,“ konstatuje Hamplová.

V podobném duchu se vyjádřila také bloggerka Lucie Provazníková, podle níž existují tři stěžejní důvody, proč evropské ženy nestojí a nebudou stát o arabskou exotiku. První z nich spočívá v samotné podstatě islámu, pro který má prý ženu-nemuslimka nulovou hodnotu. Další je spíše z roviny intuitivní, kdy evropská žena dle Provazníkové tuší, že kulturní rozdíly zvyšují riziko nefunkčnosti či rozpadu partnerství, a tak se do vztahu s cizokrajně vypadajícím mužem nežene. Třetím důvodem je pak nízká úroveň intelektu příchozích. Do Evropy totiž dle ní přichází „z velké části nevzdělaná spodina blízkovýchodní a severoafrické společnosti“.

„Hlava mi nebere, proč by jakákoli evropská žena při smyslech měla dobrovolně dát přednost samci z tak odlišné nekultury, navíc když je to násilnický, nevzdělaný, hloupý, kriminální živel, a vzdát se své cti: rovnoprávnosti muže a ženy. Proč by to proboha dělala? Snad ze špásu, když její domácí samec je víc na ministerstvu než doma,“ rýpla si bloggerka do herečky.

Ohrožení bezpečnosti státu

Slova Veroniky Žilkové pohoršují i opačné pohlaví. „Připadá mi doslova urážející, že sexuální násilí imigrantů, které se odehrálo o silvestrovské noci v Německu, bagatelizuje, omlouvá a přirovnává pouze k „přírodním pudům“. A navíc mluví o tom, že bychom to měli být my Evropané, kteří se budou přizpůsobovat muslimským imigrantům, jejichž vztah k ženám je diametrálně odlišný od toho, jaký je uznávaný v celém civilizovaném světě,“ zveřejnil na svém facebookovém profilu senátor Ivo Valenta. Agresi, natož sexuální, dle jeho názoru musíme zcela jednoznačně odmítnout, odsoudit a přísně potrestat.

Nekompromisní byl ve svém hodnocení také poslanec za ČSSD Jaroslav Foldyna: „V úvodu píše redaktor, který dělal rozhovor ‚zamýšlí se v rozhovoru ParlamentníchListů.cz populární herečka Veronika Žilková.‘ ...tak nevím, koliko je populární tato hérečka, ale jistě bych nepoužil u této paní slovo zamýšlí se.“

Novinář a vysokoškolský pedagog Tomáš Klvaňa k výrokům Veroniky Žilkové provokativně podotkl: „Není to ve vztahu k ministru obrany ohrožení bezpečnosti státu?“ A lídr Bloku proti islámu Martin Konvička viděl rudě. Může po tomhle člověk, může být gentlemanem? Oko vidí: Vadnoucí... ehm ... nikdy nepochopivší... ehm, která by chtěla taky. Fakt to raději cenzuruji…“ zveřejnil na svém facebookovém profilu.

„Tuší vůbec, jak tím podráží své vlastní děti? A jak jiné ženy, zejména ty, které nevzrušuje, když s nimi partner smýká jak s kusem hadru? Má představu, co se KVŮLI TAKOVÝM, JAKO JE ONA, muselo stát s hraničními neislámskými kulturami? Dochází nám všem, že její manžel je MINISTR OBRANY? Tohle je pro stát nesrovnatelně nebezpečnější, než byly kabelky madam Nagyové za Nečasovy vlády,“ myslí si Konvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…