Samé studie a reálná práce nula? Laudát pořádně „natřel“ Hřiba a pirátské vedení Prahy

14.01.2020 21:22

Bývalý poslanec za TOP 09 František Laudát se na svém facebooku pustil do kritiky Pirátů, kteří měli o víkendu celostranické referendum, na kterém byl znovu potvrzen Ivan Bartoš. Podle Laudáta je ale celé hnutí jen blyštivým obalem s prázdným obsahem. A jako symbol této prázdnoty ukazuje na současné vedení Prahy v čele s Pirátem Zdeňkem Hřibem. „Kdyby místo desítek tiskovek a stovek studií radši už konečně někdo ze zodpovědných postavil třeba jen kilometr tramvajové tratě, bylo by líp,“ narážel na Hřibovu oblibu analýz a výzkumů.

Samé studie a reálná práce nula? Laudát pořádně „natřel“ Hřiba a pirátské vedení Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Anketa

Má Milion chvilek zveřejnit, jaký plat od něj pobírá Mikuláš Minář?

99%
1%
hlasovalo: 15157 lidí
Laudát začíná svůj text na Facebooku slovy písně Yvonne Přenosilové Tak prázdná. „Tak tahle úvodní slova mě napadala, když jsem sledoval víkendové sněmování mladých a nadějných – Pirátů. Problémem je, že nám tady mediální příznivci Pirátů nabízejí blyštivý obal, z něhož už nějaký mladý neposeda cukrátko vzal a snědl, pokud tam vůbec jaké kdy bylo,“ má jasno Laudát, že Piráti na papíře působí dobře, ale výsledky nemají.

Podle Laudáta se dá označit české druhé desetiletí XXI. století jako „ztracená dekáda.“ A právě teď by měli mladí a nadějní vystoupit a přinést české společnosti novou kapitolu dějin. „Ale tady mladí a nadějní jen demonstrovali nicotu současné české politiky. České politiky, které chybí ucelený koncept a obsah,“ opřel se do Pirátů.

Špatné pirátské výsledky a vyprázdněnost pirátské politiky je podle něj dobře viditelná v Praze v čele se Zdeňkem Hřibem. „Vyhazování peněz často za malichernosti, v jejichž stínu leží nepovšimnuté výzvy, které čekají na realizaci. Kdyby místo desítek tiskovek a stovek studií radši už konečně někdo ze zodpovědných postavil třeba jen kilometr tramvajové tratě, bylo by líp. Sice by to za den mediálně vyšumělo, ale tisíci lidem by do života vstoupila nová kvalita,“ myslí si Laudát.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Piráti se podle něj snaží nabízet nový moderní svět, ale nezvládají ani ten starý. „Nad dnešní českou politikou se vznáší prokletí. To prokletí nazývám NEVÝKON. Chápu, že na voliče dnes účinně zabírá reklama, lákavé sliby a hezké tvářičky s mladistvým úsměvem (občas i zchátralí hulváti). Jenže pro lepší život, nejen v Praze, potřebujeme čisté ulice, dobré chodníky a silnice, nové linky metra, opravené domy, tramvajové tratě, moderní chrámy kultury, více zeleně a dobře spravované dědictví po našich předcích,“ radí Laudát a znovu si posteskne nad současnou politikou. „Tak prázdná.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…