Samková se chystá jít dráždit velvyslance Turecka. Jenže přicházejí telefonáty od Policie ČR

07.06.2016 13:02

Dnes od 19 hodin chtěli příznivci advokátky Kláry Samkové, uskupení kolem Pavla Pešana, přijít před turecké velvyslanectví v Praze a číst advokátčin projev, jenž v minulých dnech rozvířil veřejné dění. Nastal však problém...

Samková se chystá jít dráždit velvyslance Turecka. Jenže přicházejí telefonáty od Policie ČR
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

Samková totiž na půdě Poslanecké sněmovny pronesla, že islám je zločinecká ideologie, srovnatelná s komunismem, nacismem a fašismem. Podle tureckého velvyslance Ahmeta Bigaliho tak náboženství urazila.

„Svoboda slova je jen jedna. Buď je, nebo není. Podpořme JUDr. Kláru A. Samkovou, Ph.D., řetězovým čtením jejího proslovu z konference ‚Máme se bát islámu?‘. Turecký velvyslanec Ahmet N. Bigali prohlásil o projevu právničky Samkové, že takové veřejné chování je trestné. Pojďme dát najevo svůj názor,“ vyzýval předseda občanského sdružení Pavel Pešan.

Již tato pouhá výzva podle Pešana zapříčinila to, že se mu ozvali policisté. „Vypadá to, že kriminální policie (SKPV) používá stále stejnou taktiku! Včera mi kvůli dnešní akci volal hodný, dnes volal zlý,“ napsal Pešan s úsměvem na svůj facebookový profil.

„Prý abychom si byli případně vědomi svého případného protiprávního jednání, když budeme číst projev od Kláry Samkové, poněvadž ten je prý nyní posuzován a zkoumán. Ještě dodal, že by nerad, aby byly problémy při případném zásahu, který by měl zamezit protiprávnímu jednání – myšleno čtení textu,“ pokračoval Pešan dále. Závěrem se zeptal: „Tak jestli tohle není nastupující totalita, tak pak co to je?“ podotkl.

Pešan o telefonátu policie informoval již včera. „Už mi volala policie, nějaký velmi uctivý a milý poručík. Vše byly standardní dotazy na akci, jen jeden dotaz vybočoval. Ptal se, zda tam dorazí i Klára Samková. Tak snad ji tam rovnou neseberou,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …