Samolibost, buranství v rozpuku a nebezpečí pro stát. I to prý představuje Zeman

05.04.2015 18:56

Europoslanec Jaromír Štětina (TOP 09) a poslanec Jiří Zlatuška (ANO) na sociální síti Facebook okomentovali velikonoční rozhovor prezidenta Zemana pro ParlamentníListy.cz. Štětina je přesvědčen, že Miloš Zeman představuje bezpečnostní riziko pro Českou republiku. Zlatuška se až tolik nediví. Začalo jaro, takže se buranství dostalo do rozpuku.

Samolibost, buranství v rozpuku a nebezpečí pro stát. I to prý představuje Zeman
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman

„Prezident je bezpečnostním rizikem pro naši zemi,“ tato slova na sociální síti Facebook napsal europoslanec Jaromír Štětina v reakci na velikonoční rozhovor prezidenta Miloše Zemana pro ParlamentníListy.cz. Pod jeho příspěvkem se následně rozpoutala debata, v níž většina diskutujících dala Štětinovi zapravdu. Lidé na síti např. podotýkají, že si prezident musel vylepšit svůj obraz v Kremlu, když se ukázalo, že drtivá většina Čechů vítala konvoj armády USA nedávno projíždějící Českem. Objevily se i ironické poznámky autorů, kteří mají zato, že velvyslanec Andrew Schapiro teď bude mít těžké spaní, když se nedostane k prezidentovi.

Našli se však i diskutující, kteří Zemana hájili. Jedna dáma poznamenala, že prezident zjevně ví, co dělá, a nemůže za to, že mu pár jedinců nerozumí. Jeden z mužů navázal konstatováním, že odpůrci ruského prezidenta Vladimira Putina už se nemůžou dočkat, až začne válka, aniž přitom berou v potaz, že dnešní Rusko není Sovětský svaz. A pokud jde o to, kdo nás v historii nejednou ohrožoval, neměli bychom přehlížet také to, co se děje v Berlíně, neboť právě Němci se pokoušeli o naše podmanění celá staletí.

Poslanec Jiří Zlatuška (ANO) k témuž článku na sociální síti napsal, že buranství jen kvete. A přidal pár slov o Ukrajině. „Samolibost a buranství v rozpuku (koneckonců jaro je tady). Mají snad třeba Ukrajinci zlikvidovat Rusy a pak se někam chodit klanět, že v jejich zemi se nemusí mluvit rusky?“ ptá se Zlatuška na sociální síti.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…