Sankce proti Rusku: Vážné posuny, zaznívá z Německa

11.11.2015 12:21

Protiruská fronta EU se rozpadá, řekl pro německý kanál ARD – Das Erste – Oliver Mayer-Rüt. Usuzuje tak z toho, že poté, co se němečtí politici navzdory sankcím snaží nepřerušit nit dialogu s Moskvou ohledně podnikání s plynem, kolegové v Berlíně zdůraznili, že nešlo o oficiální návštěvu.

Sankce proti Rusku: Vážné posuny, zaznívá z Německa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se sešli odpůrci sankcí proti Rusku a zastánci Vladimira Putina

„Německá televize popisuje problém, který by se dal přiblížit českému čtenáří hravou fantazií, že by do Moskvy jela česká delegace v čele se šéfem hospodářského výboru a poslanci ze všech stran – kromě ANO, ČSSD, lidovců třeba i zástupci ODS a TOP 09. Není nutné dodávat, že následná kritika těchto ‚narušovačů sankcí‘ a ‚transatlantické jednoty‘ by byla patrně srovnatelná jen s pádem pavlače na hlavu,“ poznamenává k tomu server PrvníZprávy.cz, který o případu informuje.

Podle předsedy výboru pro hospodářství a energetiku Bundestagu Petera Ramsauera nemohou ekonomické sankce nikdy přerušit nit politického dialogu. Společně s poslanci za všechny politické strany Spolkového sněmu v Německu se tak kvůli podpoře rusko-německého podnikání v oblasti plynu setkal se členy ruské Státní dumy.
 
Ramsauer se následně dočkal kritiky od předsedy Spolkového sněmu Norberta Lammerta, která následně zdůraznil, že se nejednalo o oficiální delegaci a že německá vláda nepokryje náklady na tuto cestu. Ramsauer však tvrdí opak: „Slyším o tom poprvé. S předsedou parlamentu a mým přítelem Norbertem Lammertem jsem to důkladně projednal.“

Původní text najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…