Šarapatka znovu promlouvá: O hrozící vlně muslimských uprchlíků a Okamurovi

05.01.2015 22:31

Poslanec Úsvitu přímé demokracie v pondělních Událostech, komentářích České televize podrobněji vysvětloval, proč se postavil proti šéfovi své strany Tomio Okamurovi. Dosud byl expertem strany na zahraniční politiku, ale dává od Okamury ruce pryč poté, co si přečetl slova nabádající k venčení prasat u českých mešit. Ta najdeme na Okamutově profilu na sociální síti Facebook.

Šarapatka znovu promlouvá: O hrozící vlně muslimských uprchlíků a Okamurovi
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Šarapatka tvrdí, že má dlouholeté zkušenosti z muslimské části světa a podobná vyjádření označuje za příliš zjednodušující. Rozhodně se s nimi nemůže ztotožnit, a pokud se s nimi Okamura ztotožňuje, nemůže s ním souhlasit. Ihned k tomu ale dodal, že s programem strany souhlasí.

„To, o čem hovoří náš program, s tím skutečně souhlasím. Souhlasím s tím, že nepřizpůsobiví u nás nemají místo," zdůraznil ve studiu. Prozatím také zůstává členem poslaneckého klubu hnutí, ale pokud se bude napříště vyjadřovat, bude hovořit toliko sám za sebe a nikoli za celé hnutí Úsvit. Přestává se tedy počítat za experta strany na zahraniční politiku. Před kamerami navíc připomněl, že není členem hnutí Úsvit.

„Problém islamismu se určitě nevyřeší venčením prasátek a nekupováním kebabu, to je nesmysl," pronesl také. Podobná slova směřují na nejnižší pudy člověka a s tím zkrátka Šarapatka nemůže souhlasit. Česko by se však podle jeho názoru mělo připravit na vlnu uprchlíků z islámské části světa. „Může zasáhnout i nás," varoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…