Šárka Grossová řekla, co trápí manžela. Ale bulvár dnes stejně předložil další verze

28.01.2014 9:18

Bulvár nadále šíří spekulace o zdravotním stavu bývalého premiéra Stanislava Grosse. Ačkoliv jeho manželka pro ParlamentníListy.cz uvedla na pravou míru spekulace o vážné nemoci, stále jsou rozvíjeny fámy o nejrůznějších chorobách, které bývalého ministerského předsedu mohly postihnout.

Šárka Grossová řekla, co trápí manžela. Ale bulvár dnes stejně předložil další verze
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ex-premiér Stanislav Gross

Anketa

Co říkáte na informace o Sobotkovi v záležitostech náhrad a OKD?

hlasovalo: 5769 lidí

V pondělí přinesl deník Blesk poprvé informaci, že bývalý premiér Stanislav Gross má těžké zdravotní problémy. Svá tvrzení bulvár kromě spekulací o Grossově pohublosti „doložil“ popisem, jak expremiéra sledoval cestou do pražské kanceláře.

Novináři sledovali především Grossovu pravou ruku, která podle nich bezvládně visela podél těla, a bývalý ministerský předseda s ní nebyl schopen ani zazvonit na zvonek. Novináři připomněli, že již na podzim měl Gross pravou ruku obvázanou.

Spekulace, jaká vážná choroba někdejšího ministerského předsedu postihla, přiměly k vyjádření osobu mu nejbližší - manželku Šárku. Ta pro ParlamentníListy.cz uvedla fámy na pravou míru: „Pravdou je, že má manžel nyní problémy s páteří a tím pádem má oslabenou pravou ruku.“ Nelze prý vyloučit, že problémy s páteří bude třeba řešit operací, rozhodně se však nejedná o nějakou závažnou chorobu, která by jejího manžela ohrožovala na životě, jak bulvár spekuloval.

Jednoznačné vyjádření Grossovy manželky, která zdravotní komplikace spojila s problémy s páteří, však neodradilo Blesk od dalších spekulací. V úterním vydání tak na titulní stránce velkým písmem přináší odhady oslovených lékařů, kteří spekulují, že se může jednat o nemoc mozku.

Na následující stránce pak deník rekapituluje možné expremiérovy diagnózy. Podle lékařů, které deník oslovil, se může jednat o nádor na mozku, nebo důsledek mozkové příhody, pro které je prý ztráta hybnosti velmi častá. Alternativou je prý i onemocnění mozku, nazývané amyotrofická laterální skleróza. Ta způsobuje degeneraci buněk centrální nervové soustavy.  

Všechny tyto diagnózy prováděli oslovení lékaři pouze podle několika fotografií z pražské ulice. Jako vysvětlení bylo přidáno, že Stanislav Gross o své nemoci odmítá hovořit, nejspíš kvůli dětem. Nakonec však bulvár vedle diagnostiky z obrázků vzal na milost i vyjádření paní Grossové a jako čtvrtou možnost zdravotních komplikací expremiéra uvedl její vyjádření pro ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…