Saša Vondra si opět koleduje o řev v kavárně. Takto vychválil radní Lipovskou

29.05.2020 9:33

Místopředseda ODS a europoslanec Alexandr Vondra se v rozhovoru pro pořad Interview Martina Kováře na Rádiu Z velice kladně vyjádřil ke zvolení ekonomky Hany Lipovské do Rady ČT. Co jej naopak v nejnovějších událostech tohoto týdne zarazilo, je rozhodnutí soudu, který uznal expremiéra ODS Petra Nečase vinným v kauze zneužití Vojenského zpravodajství a nepravomocně ho potrestal za křivé svědectví.

Saša Vondra si opět koleduje o řev v kavárně. Takto vychválil radní Lipovskou
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Přimluvil se za sloup

Rozhodnotí soudu, že bývalý premiér Petr Nečas křivě svědčil ve prospěch manželky Jany Nečasové, Vondra svými slovy nazývá „lhaním z lásky“. „Jestli tohle je výsledek té obrovské razie na Úřadu vlády, která tu změnila všechno, která přivedla Babiše do politiky, tak jestli výsledkem je tady, že odsoudí bývalého premiéra za to, že lhal z lásky, tak já myslím, že to je špatně,“ pozastavuje se na soudním verdiktem Vondra.

Dotazován byl také na další novinky, které budí emoce. Jde o zvolení nových členů do Rady ČT, kterými jsou ekonomka Hana Lipovská, novinář Pavel Matocha a moderátor Lubomír „Xaver“ Veselý.

Lipovské, která před volbou patřila mezi kandidáty, kteří vyvolávali kritiku, se však Vondra zastává. „Já ji dlouhodobě sleduju, je to jedna z nejkompetentnějších ekonomek v této zemi. Je to konzervativní křesťanka, byla nominantkou Biskupské konference, takže třeba v jejím případě já mám určitě radost,“ řekl spokojeně europoslanec.

Vondra, někdejší mluvčí Charty 77 a poradce prezidenta Václava Havla, se již v minulosti stal terčem kritiky mnohých, kteří jej vinili ze zrady havlistických ideálů. Výživná byla například jeho polemika s redaktorem týdeníku Respekt kvůli militantnímu prosazování cyklistiky ve městech a také kvůli sexuálním menšinám.

Právě Hana Lipovská se pro jiné stala hlavním důvodem odporu proti výsledkům volby radních. Vyčítali jí zejména její slova, kritizující součásné chápaní veřejnoprávního vysílání.

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …