Sašo, to tam chceš poslat Jakuba Jandu? Výsměch TV projevu Vondry

11.10.2017 12:52

Publicista Tomáš Haas se na svém facebookovém profilu vyjádřil ke včerejšímu vystoupení Alexandra Vondry (ODS) v České televizi. Vondra v pořadu Události, komentáře ČT24 hodnotil slova prezidenta Miloše Zemana vyřčená k anexi Krymu. A nejen k tomu.

Sašo, to tam chceš poslat Jakuba Jandu? Výsměch TV projevu Vondry
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

„Pokud chce pan předseda oslovit bývalé voliče Dienstbiera, Schwarzenbergera, Vondry a Žantovského, dělá to sice dobře, ale moc nadějí na úspěch mu nedávám. Pokud chce oslovit jeden a půl milionu bývalých voličů ODS a hlásit se ke straně, kterou za několik týdnů povede do voleb, pak projevem nostalgie po éře Václava Havla a sympatií k OF a mlčením o nejúspěšňejších letech ODS, o Václavu Klausovi a Mirkovi Topolánkovi, pohřbívá jakékoliv šance ODS a mnoha jejích kvalitních kandidátů,“ domnívá se Haas ke stavu ODS. A dodal, že lídr ODS by možná měl opustit politiku a věnovat se showbyznysu na plný úvazek. Naráží tak na cesty Petra Fialy s bavičem Martinem Dejdarem po krajích.

Anketa

Vadí vám to, co řekl Zeman v Radě Evropy na téma Krymu?

8%
92%
hlasovalo: 12944 lidí

„Kuriózní je i televizní vystoupení Saši Vondry. Podle něho měl Západ v baltských státech umístit ‚strategické prostředky'. Co chce? Poslat do maličkého Lotyšska, Litvy a Estonska ‚pro jejich obranu‘ vedle těch obrněnců, vojáků a letadel NATO, které tam již jsou, ještě balistické střely, mezikontinentální balistické střely, atomové zbraně, dálkové strategické bombardéry a Jakuba Jandu? Proboha po podpoře ukrajinských nacistů je i toto výrazem zahraniční politiky ODS?“ rozlítil se nad vystoupením Alexandra Vondry Haas. O vystoupení Vondry jsme psali ZDE.

„Naštěstí nehrozí, že by ODS měla v nejbližších letech co do činění s naší zahraniční politikou. S vedením, jaké dnes ODS má, skutečně nepotřebuje nepřátele,“ uzavřel politolog.

Celý příspěvek Tomáše Haase:

Glosa k estrádnímu vystoupení pana předsedy a televiznímu Alexandra Vondry Pokud chce pan předseda oslovit bývalé voliče Dienstbiera, Schwarzenbergera, Vondry a Žantovského, dělá to sice dobře, ale moc nadějí na úspěch mu nedávám. Pokud chce oslovit jeden a půl milionu bývalých voličů ODS a hlásit se ke straně, kterou za několik týdnů povede do voleb, pak projevem nostalgie po éře Václava Havla a sympatií k OF a mlčením o nejúspěšňejších letech ODS, o Václavu Klausovi a Mirkovi Topolánkovi, pohřbívá jakékoliv šance ODS a mnoha jejích kvalitních kandidátů. Možná by měl opustit politiku a věnovat se show byznysu na plný úvazek. Kuriózní je i televizní vystoupení Saši Vondry. Podle něho měl Západ v baltských státech umístit "strategické prostředky". Co chce? Poslat do maličkého Lotyšska, Litvy a Estonska "pro jejich obranu" vedle těch obrněnců, vojáků a letadel NATO, které tam již jsou, ještě balistické střely, mezikontinentální balistické střely, atomové zbraně, dálkové strategické bombardéry a Jakuba Jandu? Proboha po podpoře ukrajinských nacistů je i toto výrazem zahraniční politiky ODS? Naštěstí nehrozí, že by ODS měla v nejbližších letech co do činění s naší zahraniční politikou. S vedením, jaké dnes ODS má, skutečně nepotřebuje nepřátele.

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …