Sázkaři mají o prezidentovi jasno: Babiš s přehledem vede

11.06.2022 16:13

Kdo bude prezidentem po Miloši Zemanovi? Sázkaři mají celkem jasno. Odborářský šéf Josef Středula je v tuto chvíli až pátý.

Sázkaři mají o prezidentovi jasno: Babiš s přehledem vede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Když byl Andrej Babiš ministrem financí a posléze premiérem, v barvách svého hnutí ANO sliboval, že „bude líp“. Když ho voliči ve volbách na podzim 2021 sesadili z postu premiéra, začal tvrdit, že za jeho vlády už bylo líp. V dubnu nechal spustit billboardovou kampaň, ve které mimo jiné politici za hnutí ANO či Babišovi podporovatelé tvrdí, že za Babiše už líp bylo.

A zdá se, že Babiš se svou černobílou kampaní u lidí zabodoval. Sázkové kanceláře mu teď dávají největší šance na vítězství v prezidentské volbě. S jeho vítězstvím počítá na 33,8 % sázkařů.

Na vítězství generála ve výslužbě Petra Pavla by si teď vsadilo 25,3 % sázkařů.

Třetí v tuto chvíli skončila ekonomka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová. V její vítězství v tuto chvíli věří 6,9 % lidí.

Na čtvrtém místě skončil senátor Pavel Fischer, který na prezidenta neúspěšně kandidoval už v roce 2018. V to, že by mohl na nejvyšší politický post usednout právě on, věří momentálně 6,6 % lidí.

Na pátém místě skončil dosavadní šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula, v jehož úspěch v přímé volbě prezidenta věří 5,4 % sázkařů.

Do prezidentské kandidatury se hlásí např. také senátor Marek Hilšer, který o post prezidenta usiloval již v roce 2018. Stejně jako Pavel Fischer v tomto souboji prohrál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

18:07 Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

POHLED IVANA HOFFMANA Slovenskem hýbe kauza z televize Markíza, kde byl z obrazovky stažen moderátor…