Sázky na úmrtí Karla Gotta! Otřesné zjištění při zkoumání Zemana a Drahoše, s nimiž je to ostatně také velice zajímavé

22.06.2017 17:15

ANKETA „Sázkové kanceláře jsou perverzní, protože mi říkal Karel Gott, že spousty lidí si na něj vsadilo. Když byl nemocný, tak byly na něj vypsány sázky, zda přežije, anebo zemře," řekl hudební skladatel Ondřej Soukup v reakci na fakt, že je Jiří Drahoš u sázkových kanceláří momentálně favoritem prezidentských voleb a že Miloše Zemana překonal u sázkařů i bookmakerů. Vsadili byste si u sázkových kanceláří také? „Já jsem si nikdy u sázkových kanceláří nevsadila a ani nesázím, je mi to z duše odporný, nejsem Horáček,“ poznamenala k tomu vtipně textařka a herečka Gábina Osvaldová.

Sázky na úmrtí Karla Gotta! Otřesné zjištění při zkoumání Zemana a Drahoše, s nimiž je to ostatně také velice zajímavé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Legenda Karel Gott

Už jste si někdy sázeli na dostizích na „koníčky“, či na výsledek dlouho očekávaného sportovního výsledku u sázkových kanceláří? Že ne? Ale udělali byste to v případě volebního soupeření politiků? Prostě jen proto, abyste vyhráli nějaké peníze a aby ten druhý dostal na frak, když už preference agentur tomu vašemu politickému favoritovi moc nepřejí?

Tak si představte, že již dnes si můžete vsadit na výsledek prezidentských voleb v roce 2018 a to hned u několika sázkových kanceláří. A výsledek je ohromující. Vede totiž Jiří Drahoš a třeba sázková kancelář Tipsport v důsledku toho snížila v jeho případě kurz oproti Miloši Zemanovi, protože Drahoš je momentálně v preferencích sázkařů favoritem prezidentských voleb.

„Kurz na konkrétního kandidáta není přesným odrazem jeho šancí ve volbách, ale výsledkem souhrnu všech uvedených faktorů,“ vysvětlil k tomu tiskový mluvčí Tipsportu Václav Sochor.

Drahošovi ale i tak prý zpráva o zlepšení jeho pozice u sázkařů a bookmakerů udělala radost. „Je to milé překvapení, které mě samozřejmě potěšilo. Nicméně do volby zbývá ještě spousta času, rozhodnou jen a jen voliči. Takže tento výsledek vnímám i jako povzbuzení a závazek nepolevit,“ uvedl Drahoš nedávno pro Lidovky.cz.

Současný prezident Miloš Zeman je ale prý stále favoritem. Ve Fortuně šla prý ještě donedávna na jeho hlavu stále více než třetina sázek, zatímco na Drahoše čtvrtina (a na Horáčka asi 15 procent), ovšem podle bookmakerů mu zlato kazí fakt, jak naložil s premiérem Sobotkou a mínusem je i jeho zhoršující se zdraví.

Sto tisíc na Zemana

Jak uvedla ČTK, nejvyšší sázku na kandidáta zatím přijala Fortuna, kde si její klient vsadil 100 tisíc korun na Zemana v kurzu 1,6:1. Pět tisíc korun dal jeden sázkař na zvolení hokejisty Jaromíra Jágra s kurzem 680:1. Na bývalého premiéra Vladimíra Špidlu vsadil klient na konci května 6250 korun. V případě úspěchu by vyhrál pět milionů.

Tisport zatím přijal sázky zhruba za pět milionů korun, Fortuna za čtyři miliony a Chance za 850 tisíc Kč. V Tipsportu před nedávnem vsadili dva klienti 200 tisíc korun na to, že prezidentem bude buď Zeman nebo Horáček. Tato příležitost ale byla tehdy ohodnocena poměrně nízkým kurzem 1,27:1.

Jak jsou na tom s kursovými sázkami osobnosti veřejného života? A na koho by si nejspíše vsadily? Na to se tázaly ParlamentníListy.cz.

Sázeli si na Gottovu smrt

„Já nesázím. No vida!“ reagoval nad podivností dotazu hudební skladatel Ondřej Soukup a zároveň sdělil potěšení ze jména Jiří Drahoš.

Co se ale týče kurzových sázek, tak to je prý pro něj zcela cizí věc. „Sázkové kanceláře jsou perverzní, protože mi říkal Karel Gott, že spousta lidí si na něj vsadila. Když byl nemocný, tak byly totiž na něj vypsány sázky, zda přežije, anebo zemře. Z toho jsem ale omdlel! Karel pak říkal, že spousty lidí zklamal, neboť přežil a většina si vsadila na to, že zemře. Takže jim to nevyšlo. Ono to tak s tím Drahošem může být podobné,“ poznamenal Soukup pro ParlamentníListy.cz.

Z jeho dalších slov vyplynulo, že ani politika jej příliš neoslovuje.

„Prezidentské volby jdou mimo mě. Miloše Zemana a ani pana Drahoše osobně neznám, zato Michal Horáček je můj kamarád a vím, že to je velmi charakterní člověk. Takže můj tip by asi šel touto cestou,“ naznačil pak Soukup, koho by dnes, kdyby se odehrávaly prezidentské volby, asi volil.

Hudebník Aleš Brichta se především podivil jménu Jiří Drahoš. „Toho já neznám, vůbec nevím, jaké má názory, jen vím, pokud se nepletu, že byl snad předsedou Akademie věd a že je odněkud ze severní Moravy. Osobně bych si ale vsadil na Zemana,“ reagoval Brichta.

„Já jsem si kdysi sázel na všechno možné, ale v tomto oboru ne. Občas si vsadím na sport, fotbal, či hokej a tak. Vyhrál jsem i nějaké penízky, nestěžuji si. V rámci sázek jsem v plusu, ale vím, že se sází na vše možné. Pokud sázkař usoudí, že se na to může někdo chytit, a oni mohou nějaké procento vydělat ze vsazených peněz, tak co by to nevypsali?" poznamenal na konto sázkových kanceláří a podotkl, že je ironií, když se zrovna jméno Michala Horáčka teď objevuje v kursových sázkách, protože byl po revoluci mezi prvními, kdo založil komerční sázkovou kancelář.

„Já ale s Horáčkem nemám žádný problém, jen jeden jediný, a to je garanční fond Trend a tak dále. Jako textaře ho uznávám, ale ani u něj nevím, jaké má názory,“ dodal Brichta.

Zeman se k Sobotkovi zachoval tak, jak si zasloužil...

„Já jsem si nikdy u sázkových kanceláří nevsadila a ani nesázím, je mi to z duše odporný, nejsem Horáček,“ poznamenala vtipně k tématu textařka a herečka Gábina Osvaldová.

„Viděla jsem ale tyto žebříčky bookmakerů, vím, že se sází na to, kdo obsadí Pražský hrad, ale mám kamarády, kteří Drahoše velmi adorují a velmi za něj lobbují, nikdy mi však nedokázali říci proč. Prý proto, aby tam nebyl Zeman. To je ale pro mě trošku malý důvod. Četla jsem sice od Drahoše nějaké teze, ale na mě to zrovna dvakrát nepůsobilo moc politicky. Já se ale v politice nevyznám, takže se mohu mýlit. Proč by to ale měl být zrovna Drahoš? Jen proto, že si nějaká skupinka lidí myslí, že přesně tento typ osobnosti nám chybí? Já myslím, že je to nějaký implantovaný dar, nikdy bych si tohoto člověka jako prezidenta nevybrala, nejsem totiž přesvědčená o tom, že by to byl silný politik, silný státník, který by v této rozbouřené době dokázal něco pro naši republiku a pro náš národ učinit,“ pronesla Osvaldová a dodala: „Mám za sebe dojem, že Zeman nejvíc vyhovuje hlasu lidu. Jsou sice lidi, kteří ho nenávidí, nenechají na něm nit suchou, ale já si myslím, že se snaží, seč může, ovšem spousty lidí při tom irituje, takže pak jede logika typu: ´cokoliv, kohokoliv, jenom ne Zemana´.To je ale velmi krátkozraké."

Osvaldová zmínila i svůj dojem z demise, nedemise Bohuslava Sobotky na Pražském hradě. Podle ní si o reakci Sobotka přímo říkal a své tragikomické chování pak doložil i o něco později, kdy sám položil funkci šéfa ČSSD.

„Já jsem Zemana sice nevolila, ale když pomineme jeho legrační lapsusy, kterými nám podle mnohých ve světě dělá ostudu, tak musím říci: ve světě možná, ale já mám dojem, že dělá, co může. Já jsem si mnohokrát říkala, že jsem mu vlastně hodně vděčná, a že jsem ráda, že tento člověk na Hradě vůbec je. Když se říká, že dělá ostudu.... no když jsem si poslechla angličtinu pana Sobotky, tak jsem si pro sebe povídala, že tady je ostuda též značná... Miloš Zeman je prostě recesista a někdy má zvláštní druh černého humoru. Ale je to nespoutaný, akcentovaný člověk, který si lehce dělá, co chce, což však mnoho lidí kritizuje, protože to do politiky nepatří. Ale pro mě je to v politice osvěžující, ať si každý říká, co chce! On se k tomu panu Sobotkovi zachoval tak, jak si zasloužil. Prostě se vykašlal na politickou korektnost a zachoval se k němu jako k malýmu klukovi, který jde žalovat a snaží se věci lehce zamlžovat. Zachoval se k němu ne jako k politikovi, ale jako ke klukovi, jehož chytli na švestkách a ještě šel žalovat. ´Tak už mě neotravuj, a spánembohem, dělej si, co chceš a já jdu pryč´! Já jsem se u té demise Sobotky na Hradě proto válela smíchy, ale zároveň mě napadlo, že se asi zvedne velká vlna odporu proti Zemanovi ve smyslu, co že si to zase dovolil. Ale on se zachoval normálně lidsky jako člověk, který jen ukázal, co si o tom všem myslí,“ vypověděla pro ParlamentníListy.cz zároveň na konto Zemana.

Prý ale politiku nesleduje, jen tu a tam něco v médiích postřehne: „Zjistila jsem, že se dá politika i odlidštit, a politiky je možné přitom vidět z úhlu, jací jsou to panáci, nebo spíše nadpanáci požívající spousty výhod a vy nevíte ani z jakého důvodu."

„Já jsem si kdysi vsadil jeden jediný dolar, když jsem přijel do Las Vegas, ale jinak nikdy nic. Ale zařekl jsem se, že nikdy nikomu neřeknu, zda se mi ten dolar namnožil, anebo jsem ho ztratil. To prostě nikomu říkat nebudu,“ odpověděl na dotazy redakce záhadně písničkář Pepa Nos. Podle něj jsou sázky na budoucího prezidenta nesmysly.

„Je to hloupá věc a šaškárna, je to hazard, to je vše,“ zmínil. „Když to ale okolnosti umožňují, tedy sázet si na cokoliv, tedy i na to, zda se v létě vyskytne třikrát tolik žížal než loni, tak prosím, ať to lidi a bookmakeři dělají. Ale nic nemůže ovlivnit nějaké výsledky, tedy ani sázka na prezidenta nemůže ovlivnit výsledky voleb, ba dokonce ani účast lidí u těchto voleb,“ dodal.

Moderátor Aleš Cibulka se přiznal ke své soutěživosti. „Jsem soutěživý a hravý člověk, takže k sázení nemám daleko. Hraji loterie, už jsem sázel i na koně a proto mi u hravého českého národa připadá normální, že sází na vítěze Superstar, či na nového prezidenta. Já si ale nevsadím, neb se obávám, že bych uhodl, kdo vyhraje,“ reagoval Cibulka.

Srstka: Sázím jen na kačenky

Herec, moderátor a kaskadér Zdeněk Srstka má prý haldu kamarádů, a ty by nechtěl urazit, kdyby jmenoval někoho, koho oni nemají rádi, a on by ho rád volil, a když se k tomu přičte, že je politický analfabet a že se ani v kandidátech na post českého prezidenta nedokáže pořádně vyznat, tak by si jen stěží na někoho z nich dokázal vsadit.

„Já jsem se v životě nesázel, sázím jen na kachničky (Šťastných deset, pozn. red.), aby měly něco na krmení. Už mám za sebou dobu, kdy jsem potřeboval vyhrát, ale nikdy jsem nic nevyhrál. Tak jsem na to rezignoval, ale kachničky jsou pro mě zvířátka a ty já podporuju,“ řekl s vtipem sobě vlastním Srstka.

„Já se obávám, že toto je věc, která pro prezidentské volby není nijak rozhodující. Rozhodující jsou samotné volby. A proč to tedy sázkové kanceláře dělají? Už Josef Kajetán Tyl dal do úst jistého Vocílky tyto verše: ´Peníze jsou pány světa, dukát, to je pravý rek, a co někdy stovka umí, to by člověk sotva řek. Bez peněz se nechce žít, bez peněz se utopit´, poznamenal pro ParlamentníListy.cz na konto dotazů herec Pavel Nový.

A sázkové kanceláře zrovna ani on prý moc nevyhledává. „Muselo by se mi zdát o hovnech, abych si vsadil. Moje prabába vždy říkala, že když se jí zdálo o hovnech, tak si za Rakouska vsadila do Lotynky a vyhrála... Já mám svýho favorita a toho podporuju a není to zrovna Jiří Drahoš. Je to Michal Horáček. Mě sice u něj vadí, že byl černý bookmaker na dostizích, ale pak vedl normální byznys a studoval. Pro mě je favoritem on,“ dodal Pavel Nový.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…