Schapiro, policisté... Dvě zásadní prohlášení těch, kteří mají radost z demonstrace na podporu Zemana

18.11.2015 10:08

Průběh včerejších oslav a demonstrací je nejlepší ukázkou toho, jak dramaticky se změnily mocenské poměry v České republice, napsal na svém facebookovém profilu člen Svobodných a také Bloku proti islámu, sociolog Petr Hampl.

Schapiro, policisté... Dvě zásadní prohlášení těch, kteří mají radost z demonstrace na podporu Zemana
Foto: Debatní klub
Popisek: Sociolog Petr Hampl v Debatním klubu

Poukázal na to, že zatímco loňského 17. listopadu „měl navrch pan Schapiro“, čímž evidentně myslel velvyslance USA v ČR Andrewa Schapira. Jeho lidé prý před rokem fakticky zabránili českému prezidentovi účastnit se oslav výročí. „Dokonce byly důvody k obavám, že ho vyštípe z úřadu a nahradí nějakým bezvýznamným sluhou zahraniční centrály,“ uvedl Hampl.

Upozornil, že letošního 17. listopadu už určují poměry v Praze „čeští vlastenci“. „A pánové Schapiro, Juncker a další mohou nanejvýš prskat vzteky,“ podotkl s tím, že taková změna nenastala sama od sebe. „Jsou za ní tisíce hodin práce a taky odvaha a statečnost spousty lidí,“ dodal.

Rýpnul si také do ombudsmanky Anny Šabatové, zřejmě za její vstřícný postoj k uprchlíkům. „Jednou z mála nesporných výhod předlistopadového socialismu byla schopnost zabránit tomu, aby paní Šabatová a její blízcí příbuzní působili tak vážné škody jako v současnosti,“ poznamenal.

Celé znění příspěvků Petra Hampla na jeho facebookovém profilu, které zveřejnil 17. listopadu 2015:

Jednou z mála nesporných výhod předlistopadového socialismu byla schopnost zabránit tomu, aby paní Šabatová a její blízcí příbuzní působili tak vážné škody jako v současnosti.

Dnešní oslavy a demonstrace jsou nejlepší ukázkou toho, jak dramaticky se změnily mocenské poměry v České republice.

17. listopadu 2014 měl navrch pan Schapiro. Jeho lidé fakticky zabránili českému prezidentovi účastnit se oslav výročí a dokonce byly důvody k obavám, že ho vyštípe z úřadu a nahradí nějakým bezvýznamným sluhou zahraniční centrály. 17. listopadu 2015 určují poměry v Praze čeští vlastenci a pánové Schapiro, Juncker a další mohou nanejvýš prskat vzteky. Teď už jen zbývá, aby se ten posun moci promítl i do zastupitelských orgánů. Ale to je jen otázka času.

Ta změna se nestala sama. Jsou za ní tisíce hodin práce a taky odvaha a statečnost spousty lidí. Jsem hrdý, že se mi dostalo příležitosti a cti být u toho.

Protiislámská aktivistka a blogerka Nela Lisková na svém facebookovém profilu naznačila, že ministr vnitra Milan Chovanec se snažil když už ne překazit, tak alespoň ztížit účast její a asi stovky příslušníků sdružení Českoslovenští vojáci v záloze na mítinku, na němž včera na Albertově vystoupil s proslovem prezident Miloš Zeman. Při odchodu Liskové, Marka Obrtela a asi stovky Československých vojáků z restaurace Pod Slavínem prý přijelo sedm policejních antonů s policejní zásahovkou. „Zadrželi nás cca na hodinu a půl a na příkaz ministra vnitra Chovance jsme byli, jakožto ‚extrémisté‘, kteří hájí zájmy naší země a chtěli podpořit pana prezidenta, podrobeni osobní prohlídce,“ napsala Lisková s tím, že zasahující policisté se k nim chovali velice slušně.

„Paradoxně s našimi aktivitami maximálně souhlasí, drží nám palce a fandí nám. Bohužel, musí poslouchat rozkazy nadřízených, ale kluci dobře vědí, o čem to celé je,“ uvedla Lisková s tím, že „ruka americké administrativy“ pracuje na plné obrátky. „Zjevně jim šlo o to, abychom setkání s prezidentem nestihli, což se naštěstí nesplnilo,“ dodala.

Sdružení Českoslovenští vojáci v záloze bylo některými médii označeno za extremistickou organizaci nebo za proruské propagandisty. Něco takového jejich šéf Marek Obrtel odmítl. Od extremistické strany Národní demokracie vedené Adamem B. Bartošem se distancoval.

Dnes si do Československých vojáků v záloze, kteří nakonec včera na Albertov dorazili, rýpnul komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk, když je přirovnal k předlistopadovým Lidovým milicím, které byly ozbrojenou složkou vládnoucí KSČ: „Když ze Zemanovy akce odcházela pochodovým krokem jednotka ‚vojáků v záloze‘, nejednomu pamětníkovi doby před šestadvaceti a více lety vytanula na mysli vzpomínka na Lidové milice, popřípadě jiné paramilitární organizace, které vznikaly v pohnutých historických momentech mimo jiné za účelem pacifikace ‚méněcenné‘ části společnosti. Jako paralela je to jistě přehnané, ale samotný fakt, že se podobná asociace dostavuje, je varující,“ napsal Honzejk.

Celý text příspěvku Nely Liskové na jejím facebookovém profilu:

Vážení přátelé,

včera jsme spolu s Markem Obrtelem a cca 100 Československými vojáky v záloze, měli posezení v restauraci Pod Slavínem odkud jsme měli v plánu jít na Albertov podpořit pana prezidenta Miloše Zemana. Při odchodu z restaurace přijelo 7 policejních "antonů" s policejní zásahovkou a zadrželi nás cca na hodinu a půl a na příkaz ministra vnitra Chovance jsme byli , jakožto "extrémisté", kteří hají zájmy naši země a chtěli podpořit pana prezidenta podprobeni osobní prohlídce... Všechny nás prohledali, vyfotili a natočili... Na adresu zasahujících policistů musím konstatovat, že se k nám chovali velice slušně, byli velmi příjemní a paradoxně s našimi aktivitami maximálně souhlasí, drží nám palce a fandí nám. Bohužel, musí poslouchat rozkazy nadřízených, ale kluci dobře vědí, o čem to celé je. Ruka americké administrativy pracuje na plné obrátky. Zjevně jim šlo o to, abychom setkání s prezidentem nestihli, což se naštěstí nesplnilo :-).Bylo to super a následně jsme pokračovali na Náměstí Republiky, kde jsme měli s Markem projev... Bylo vás tam moooc :-). Atmosféra úžasná...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…