Schází se Sněmovna, jednat by měla o důchodech a energetice

10.03.2015 6:48

Sněmovna se dnes odpoledne sejde na další pravidelné schůzi. Na návrhu svého programu má mimo jiné rozsáhlou vládní novelu energetického zákona nebo novelu, která má ukončit možnost vstupu do druhého důchodového pilíře. Poslanci by také mohli rozhodovat, zda vydají policii ke stíhání svého kolegu a bývalého pražského primátora Bohuslava Svobodu z ODS.

Schází se Sněmovna, jednat by měla o důchodech a energetice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nevalná účast poslanců při jednání poslanecké sněmovny

Někdejšího primátora Svobodu chce policie obvinit kvůli uzavření zhruba milionové smlouvy s advokátem a nynějším Někdejšího primátora Svobodu chce policie obvinit kvůli uzavření zhruba milionové smlouvy s advokátem a nynějším senátorem za zelené Václavem Láskou o prověrce některých zakázek dopravního podniku. Svoboda ji uzavřel bez projednání v radě. Sněmovní mandátový a imunitní výbor Sněmovně doporučil, aby Svobodu, jenž je již stíhán v kauze opencard, ke stíhání nevydala. Kdy přesně bude Sněmovna tento bod projednávat, se má rozhodnout až na dnešní dopolední poradě vedení Sněmovny s předsedy poslaneckých klubů. 
   
Schůze potrvá jen do čtvrtka. V pátek se Sněmovna nesejde kvůli volebnímu sjezd ČSSD. Nejde ale o novinku, podobně se postupovalo už v minulosti. Schůze pak bude pokračovat až od 31. března. 
 

reklama

autor: ste, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …