Schodek bude 150 milionů, tvrdí Zavadil

04.07.2012 18:42

Šéf odborů Jaroslav Zavadil byl hostem pořadu Impulsy Václava Moravce. Odsoudil většin vládních kroků a prohlásil, že očekávání pravicové koalice na schodek státního rozpočtu, jsou nereálná.

Schodek bude 150 milionů, tvrdí Zavadil
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil v pořadu Interview 24

Odbory představily svou představu následující hospodářské politiky, který ministr financí Miroslav Kalousek jednoznačně odmítl, jelikož se podle něj jedná pouze o politický program. „Podle našich odhadů se bude schodek rozpočtu pohybovat kolem 150 miliard,“ tvrdí odborový předák.

Je tu potřeba bič

„Pokud neporoste HDP, situace České republiky se bude zhoršovat. A nic nenaznačuje opak,“ prohlásil Zavadil. Své vize představili odboráři hlavně veřejnosti, o vládu jim až tak nejde, jelikož je jasné, že se podle nich nebude řídit.

Zavadil je zastáncem majetkových přiznání. „U nás je třeba, aby tady byl trošičku bič,“ myslí si šéf odborářů. Na jednání tripartity, nebo jiné jednání, chtějí odbory jít, jelikož se blíží sestavování státního rozpočtu na příští rok.

Vláda chce například zavést zpomalení valorizace penzí. „Nechci komentovat některé výroky, které k tomu zazněly,“ řekl Zavadil a krok odsoudil. Do budoucna chystají protesty nejen senioři, na podzim ale budou pravděpodobně něco organizovat také odbory.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…