Scholz si potřásá rukou se Si Ťin-pchingem. Zdechovský zděšen. Varování Ruskem

04.11.2022 9:13 | Komentář

Spolkový kancléř ohlásil novou politiku Německa vůči Číně a dnes se s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Pekingu setkal. „Ztratil Olaf Scholz už veškerou soudnost?“ ptá se se europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) ve svém textu pro Mladou frontu DNES, který připomíná omyl s Ruskem, jenž uvrhl Evropu do obrovských problémů.

Scholz si potřásá rukou se Si Ťin-pchingem. Zdechovský zděšen. Varování Ruskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Dosavadní německý přístup k Rusku a Číně přidělává podle Zdechovského vrásky celé Evropě. Válka na Ukrajině měla podle něj být jasnou lekcí pro Německo, že je třeba vymanit se co nejrychleji ze závislosti na Rusku a napravit tak chybná rozhodnutí z předchozích let.

Nic ale příliš nenasvědčuje tomu, že by si Evropa v čele s Německem byla schopná vzít z předchozí zkušenosti ponaučení a dělala vše pro to, aby se nestala vydíratelnou. Spíše naopak, dodává europoslanec s tím, že přístup současného německého kancléře, sociálního demokrata Olafa Scholze, je bohužel ukázkou toho, jak dokážou být někteří lidé nepoučitelní.

Sotva se Evropa stačila vymanit ze závislosti na Rusku, má nakročeno k dalšímu podobnému problému – může se stát více vydíratelnou pro změnu ze strany pevninské Číny. Svědčí o tom aktuální rozhodnutí německé vlády prodat podíl 24,9 procenta strategicky důležitého přístavu v Hamburku Čínské lidové republice, konkrétně čínské společnosti Cosco,“ uvádí Zdechovský.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Zůstane ANO věrná i po zvolení?

Dost politiků ANO po zvolení do EP stranu opustilo. Jak si to vysvětlujete? A můžete zaručit, že vy se netrhnete, když budete zvolena? Protože vy ani nejste členka ANO. Ať se vám daří. Libor

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znepokojený EU aktivista. Volby nedopadly, tak začal hledat nepřítele

21:30 Znepokojený EU aktivista. Volby nedopadly, tak začal hledat nepřítele

Prounijní aktivista Tomasz Peszyński bije na poplach, že je potřeba „zastavit vekou populistickou re…