Schulz drtí Merkelovou, a navíc vychází kniha. V té jsou zajímavá slova o paní Angele a uprchlících

06.03.2017 14:31

Kniha Die Getriebenen o běžencích se na pulty německých knihkupectví dostane až příští týden. Již nyní však úryvky z ní přináší server Die Welt. O knize investigativního novináře Robina Alexandera píše také server Aktuálně.cz.

Schulz drtí Merkelovou, a navíc vychází kniha. V té jsou zajímavá slova o paní Angele a uprchlících
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Alexander ve svém díle mimo jiné poznamenává, že němečtí politici se shodli, že 13. září 2015 zavedou přísnou ostrahu hranice s Rakouskem a budou vracet uprchlíky bez dokumentů. Nakonec však nikdo nechtěl podle všeho přijmout odpovědnost za rozhodnutí, jež bylo na hraně německých zákonů a unijních dohod. 

Rozhodnutí změnila kancléřka Angela Merkelová, jež původně s uzavřením hranic souhlasila. Na poslední chvíli ale svůj názor změnila – v předvečer 13. září 2015, po telefonátu s ministrem vnitra De Maiziérem. Oba politici si totiž nebyli jisti, zda nařízení není v rozporu se schengenskými dohodami o volném pohybu osob. A měli strach prý i z toho, jak bude svět vnímat snímky či videozáběry mužů zákona, již vracejí zpět ženy a děti. „Žádný politik za to nechtěl převzít odpovědnost,“ uvedl Alexander. 

Toto tvrzení mluvčí spolkové vlády Steffen Siebert v reakci pro agenturu AP ani nepopřel, ani nepotvrdil. 

Původní text ZDE.

Kancléřka Merkelová bude svůj post obhajovat již letos na podzim. V současné době mnohé průzkumy naznačují vyšší oblibu jejímu sociálnědemokratickému vyzyvateli Martinu Schulzovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…