Schulz ukončil předvolební kampaň v Německu neobvyklým počinem

24.09.2017 6:08

Server deníku Die Welt přináší informace o tom, že volební lídr německé sociální demokracie uzavřel německou předvolební kampaň. V neděli 24. září Němci rozhodnou o tom, kdo je povede další čtyři roky. Bude pokračovat již dvanáct let trvající vláda Angely Merkelové?

Schulz ukončil předvolební kampaň v Německu neobvyklým počinem
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Schulz, Merkelová

Pokud mají předvolební průzkumy pravdu, má lídr německé sociální demokracie Martin Schulz jen zcela nepatrnou šanci stát se kancléřem, píše server deníku Die Welt. CDU/CSU Angely Merkelové má v předvolebních průzkumech asi 36 procent hlasů, zatímco Martin Schulz a jeho SPD mají zhruba 22 procent.

Martin Schulz ukončil předvolební kampaň ve městě Aachen, nedaleko svého domovského Würselenu. Osmasedmdesátiletý Rolf Schornstein na posledním předvolebním mítinku prozradil, že dříve volil CDU. Značnou část života podnikal, ale teď bude volit německou sociální demokracii, protože pracovat ještě v sedmdesáti nebo po sedmdesátce se mu zdá neúnosné.

Celý článek v němčině naleznete zde.

Schulz na předvolebním mítinku nezastíral, že se Německu dobře daří, jen se domnívá, že by plody ekonomické prosperity měly být ve společnosti lépe přerozděleny. Kromě toho Schulz vyprávěl vtipy, ukázal, že se nebojí tropit si žerty sám ze sebe. V jednu chvíli se však čas nachýlil a Schulz směroval mítink k závěru. „Bez ohledu na to, jak to zítra dopadne, děkuji všem, kteří mě podpořili. Byla to skvělá předvolební bitva,“ ukončil Schulz kampaň.

A pak se stalo něco, co není v německé politice až tak obvyklé. Na pódium přišla choť Martina Schulze Inge a svého manžela objala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…