Schwarzenberg do ANO: Jsme v EU. Evropský parlament je náš společný parlament. Berte to na vědomí

24.06.2020 8:54

Jako kdyby si v Olomouci stěžovali na Prahu. Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg si rýpl do ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové kvůli jejím nářkům na Evropským parlamentem.

Schwarzenberg do ANO: Jsme v EU. Evropský parlament je náš společný parlament. Berte to na vědomí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Ministryně pro místní rozvoj za hnutí ANO Andreje Babiše Klára Dostálová tvrdí, že to Evropský parlament přehnal, když silou více než 500 hlasů poslanců upozornil jejího vládního šéfa na možný střet zájmů a české auditní orgány vyzval, aby věnovaly větší pozornost kontrole přidělovaných dotací.

Anketa

Je Jaromír Soukup dobrý moderátor? (Ptáme se od 24.6.2020)

3%
24%
hlasovalo: 12590 lidí

Nerozumím, z jakého titulu se Evropský parlament vměšuje takto do záležitostí ČR, podle mě toto nemá v historii obdoby,“ řekla.

Její slova přinesla ČTK. Podotkla, že ještě neskončila auditní šetření Evropské komise ohledně Babišova střetu zájmů. „Vždyť to ještě nebylo dokončeno, tak nerozumím, jak jakákoliv jiná instituce se může vměšovat do probíhajících řízení,“ dodala.

Čestný předseda TOP 09 má prý představu, proč se Dostálová tolik rozčiluje nad usnesením europoslanců. Prý možná nevzala na vědomí jeden prostý fakt.

„Někdo by měl příležitostně paní ministryni Dostálové vysvětlit, že jsme už šestnáct let členy Evropské unie a že Evropský parlament je náš společný parlament. Tudíž se samozřejmě vyjadřuje nejen k dění například ve Španělsku či Německu, ale také u nás. Její stanovisko zní podobně, jako kdyby zástupce Olomouckého kraje prohlásil: ‚Proč se míchá český Parlament do záležitostí Olomouckého kraje?‘ Pokud o tom paní ministryně ještě neslyšela, tak já ji mohu ujistit, že jsme členy Evropské unie opravdu už mnoho let. A i ostatní čeští politici by to pomalu měli brát na vědomí,“ požádal své politické kolegy napříč stranami na sociální síti Facebook.

Karel Schwarzenberg poučil ministryni Dostálovou

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…