Schwarzenberg došel k pultíku a vzkázal Čechům: Pár migrantů bychom prý vzít mohli. Ze studu za vládu začal mluvit slovensky

04.03.2020 16:10

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg u řečnického pultíku ve Sněmovně pořádně vyčinil Babišově vládě a všem dalším poslancům, kteří si myslí, že bude stačit, když do Řecka pošleme peníze, a tím si nad uprchlickou krizí umyjeme ruce. Schwarzenberg je přesvědčen, že musíme pro uprchlíky udělat mnohem víc.

Schwarzenberg došel k pultíku a vzkázal Čechům: Pár migrantů bychom prý vzít mohli. Ze studu za vládu začal mluvit slovensky
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Karel Schwarzenberg.

Bývalý ministr zahraničí a čestný předseda TOP 09 má za to, že Řecku musíme v řešení migrační krize pomoct tak, že některé uprchlíky z řeckých táborů přivítáme v České republice. Pokud to neuděláme, budeme mít z ostudy kabát.

Anketa

Je Michaela Šojdrová dobrá politička?

1%
99%
hlasovalo: 17243 lidí

Upozorňuji naši vládu, že opravdu toho času koledujeme za největší ostudu. Já bych velice doporučil, aby aspoň jeden ministr naší vlády se vydal na řecké ostrovy – Leros, Lesbos, kdekoliv, podíval se na okolnosti, ve kterých tam uprchlíci žijí, také uprchlíci na hranici Turecka k Řecku. Tu bídu kdybyste viděli, v jakých okolnostech tam děti, ženy, starci žijí, a my tady říkáme: jo, jo, pošleme nějaké částky, kdy samozřejmě ty peníze v korunách zní hezky, ale ve skutečnosti to je jenom kapka, kterou tam posíláme. Opravdu peníze v těch částkách, které by Řecko potřebovalo, samozřejmě neposíláme,“ upozornil Schwarzenberg.

Posléze skutečně doporučil přijmout několik uprchlíků i v Česku, protože země, které uprchlíky přijaly, se nezhroutily. Nehrozí to tedy ani nám.

„Opravdovou pomoc tam neposkytujeme. Ale bráníme se, aby někdo se k nám dostal, ať to jsou děti, ať jsou to ženy, předstíráme nebezpečí. Blbost! Všem ostatním zemím se také nic nestalo, které uprchlíky přijaly. Kriminalita není vyšší než u našich vlastních lidí. Opravdu se musím dneska za naši vládu a za její konání vůči uprchlíkům na řeckých ostrovech stydět. Já bych raději použil dokonce slovenské slovo, že se hanbím. Hanbím, je to hanba, jak se chováme,“ rozohnil se politický matador.

Pak už jen poděkoval za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …