Schwarzenberg k Sobotkovým výrokům: Smutné

05.08.2012 19:35

I ministra zahraničí Karla Schwarzenberga se týkala jízlivá poznámka předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky o vysokém věku kandidátů na prezidenta. Schwarzenberg serveru Týden.cz řekl, že to je typický český podpásový boj.

Schwarzenberg k Sobotkovým výrokům: Smutné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Nečekal jsem, že to bude férové, ale pomalu se dostáváme hlouběji a hlouběji pod pás. Je to zajímavý vývoj u nás," řekl serveru Schwarzenberg. Sobotka totiž o víkendu okomentoval zprávu o tom, že zahraničnímu politikovi vypadla v přímém přenosu zubní protéza. Na Facebook napsal, že něco podobného čeká i u našich prezidentských předvolebních debat.

"Bohudík jsem na dovolené daleko od českých hranic, takže ne všechno svinstvo české politiky ke mně dolehne. Ale když to tak poslouchám, víte, co je na tom smutné? My jsme byli ještě vychováni k jisté úctě ke starým lidem. Byla to základní slušnost. Šmahem hodit všechny sedmdesátníky do odpadu je pozoruhodný čin. Je mi obzvlášť líto, že je to od předsedy sociálně demokratické strany, která se dřív zastávala právě spíše slabých, nemocných a tak dál," uvedl Schwarzenberg.

Vyjádřil se i další kandidát na prezidenta – Miloš Zeman. "Domnívám se, že někteří politici jsou natolik zoufalí ze své vlastní neschopnosti, že je to přímo nutí k hloupým výrokům," prohlásil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …