Schwarzenberg očekává do dvou let další předčasné volby

26.10.2013 22:38

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg z výsledků voleb odhaduje, že zemi čeká nestabilita a do dvou let očekává další předčasné volby. TOP 09 podle něj vylučuje jakoukoli účast ve vládě a "důstojně" odchází do opozice. Pokud by vyjednávání vítězné ČSSD o vládě ztroskotala, Schwarzenberg vyloučil i účast své strany v teoreticky možné koalici s ANO, ODS a KDU-ČSL, která by měla mít 103 hlasů.

Schwarzenberg očekává do dvou let další předčasné volby
Foto: Petr Kupka
Popisek: Karel Schwarzenberg na besedě v Olomouci

"Můžu si velice těžko představovat rozumnou vládu pod vedením pana Babiše. To nejde," prohlásil Schwarzenberg. ANO podle Schwarzenberga nemá jasný program ani ideje, například oproti ČSSD. "Zdvořile bych mu (Andreji Babišovi) poděkoval za pozvání a zůstal bych na Dřevíči," doplnil lídr TOP 09.

Schwarzenberg míní, že Česko je nejspíš na cestě k předčasným volbám. "Karty jsou tak rozhozené, že z toho můžu postavit jen dům z karet," prohlásil.

Také Petr Gazdík, předseda Starostů, kteří jsou s TOP 09 propojeni, míní, že Česko nečeká stabilita. "Česká republika bude v tomto volebním období stabilitu patrně velmi postrádat," uvedl Gazdík.

Schwarzenberg a Kalousek rovněž na tiskovém brífinku pogratulovali ČSSD k vítězství ve volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…