Schwarzenberg si vyslechl Zemanův vánoční projev a vyslal důležitý vzkaz. Jde o dezinformace

29.12.2016 15:32

„Dezinformace se nemají cenzurovat, ale podrobně pozorovat,“ uvedl na svém facebookovém profilu Karel Schwarzenberg (TOP 09) k vánočnímu poselství prezidenta Miloše Zemana.

Schwarzenberg si vyslechl Zemanův vánoční projev a vyslal důležitý vzkaz. Jde o dezinformace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Pan prezident ve svém projevu odmítl cenzuru. V tom s ním můžu naprosto souhlasit, neboť jsem také jejím zásadním odpůrcem. Ovšem musíme si uvědomit, že toho času zažíváme něco zcela jiného,“ poukázal Schwarzenberg na činnost tajných služeb cizích států.

„Prostřednictvím různých trollů, údajných organizací a osob vytvářejí a pomocí internetu šíří nejrůznější dezinformace. Což je zbraň, kterou svého času hojně využíval již Sovětský svaz. Bohužel dnes zaznamenáváme těchto aktivit víc než dost, ovšem mají díky současným technologiím daleko širší záběr než za starých časů,“ podotkl Schwarzenberg. Podle něj jde o přímý útok na demokratickou společnost. 

  • Původní text ZDE

„Je proto důležité, že se tomu nejen u nás, ale i v jiných zemích začínáme bránit,“ dodal.

Závěrem zmínil, že tyto dezinformace se ovšem nemají cenzurovat, ale je třeba tuto scénu podrobně pozorovat. „Takže doufám, že ten nový útvar, který pan ministr Chovanec zřídil, bude aktivní a bude působit ne jako cenzura, ale jako prostředek, jak veřejnost upozorňovat na existenci a vliv těchto podivných zdrojů,“ uzavřel exministr zahraničních věcí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…