Sdružení soukromých škol podporuje ministra Plagu. Nechme laciná gesta, jde o budoucnost národa

06.04.2021 20:58

„S hlubokým znepokojením dnes sledujeme průběžné informace z médií, ze kterých vyplývá, že se pan premiér Babiš chystá odvolat dva ministry své vlády, a to ministra zdravotnictví Blatného a ministra školství Plagu. Z pohledu našeho Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska musíme konstatovat, že postojem pana premiéra, jakožto navrhovatele tohoto odvolání, jsme velmi překvapeni,“ uvedl Vladimír Kolder, předseda Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.

Sdružení soukromých škol podporuje ministra Plagu. Nechme laciná gesta, jde o budoucnost národa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Plaga

Z hlediska svého postavení se SSŠČMS chce vyjádřit hlavně k možnému odvolání ministra Plagy. „Naše Sdružení zastupuje školy a školská zařízení všech segmentů regionálního školství, od mateřských škol, základních škol, gymnázií, středních škol až po vyšší odborné školy, včetně škol speciálních, základních uměleckých škol a školských poradenských pracovišť. S panem ministrem nad všemi problémy, které se týkají a v minulých letech týkaly otázek, souvisejících se vzděláváním, dlouhodobě úspěšně a hlavně smysluplně spolupracujeme,“ uvedl Kolder.

Anketa

Jste pro okamžité otevření restaurací?

43%
57%
hlasovalo: 17073 lidí
V minulých letech spolu s MŠMT řešili velmi složité systémové záležitosti, které souvisely jak se změnou různých kurikulárních materiálů, tak i problematiku související se změnou financování celého regionálního školství a jeho dopadu na sektor neveřejného školství, ke kterému v minulém období došlo.

„Společný tým vytvořený ministrem školství a zástupci našeho spolku pak velmi úspěšně řešil problémy související s těmito změnami. Ve vazbě na tyto zkušenosti musíme konstatovat, že  s takovým  korektním a hlavně odborně vedeným jednáním jsme se v minulosti ze strany MŠMT při řešení různých problémů nesetkali. A příkladů správné a systémové práce pana ministra a jeho pracovního týmu bylo v minulých létech mnohem více,“ zmiňuje předseda Kolder.  

Tímto stanoviskem vyjadřuje Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska velký podiv i obavu nad tím, proč by měl být ministr Plaga v této těžké covidové době odvolán.

„Navíc všechna dnes tolik omílaná a některými skupinami dehonestovaná opatření k postupnému rozvolňování škol byla vždy bedlivě diskutována na pracovním fóru skupiny vytvořené  ministerstvem, a následně konzultována s odborníky z ministerstva zdravotnictví, s epidemiology a s dalšími odbornými skupinami, jež tyto návrhy schvalovali či upravovali. Odvolání pana ministra Plagy proto vnímáme jako populistický a ve vztahu k celému vzdělávacímu systému České republiky nezodpovědný a nebezpečný krok. Nepodlehněme laciným gestům a pokusme se s chladnou hlavou vyřešit tuto složitou situaci ve složité době k co největšímu prospěchu, který souvisí s budoucí vzdělaností tohoto národa,“ dodal na závěr Kolder.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…