Se škodovkou radši zajeďte do servisu, ale nemějte strach, uklidňoval ministr Mládek z rádia

30.09.2015 18:37

Dnešním hostem Dvaceti minut Radiožurnálu byl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Mluvil hlavně o odhaleném podvodu automobilky Volkswagen a o jeho možných dopadech na její provoz a okolnostech s tím spojených.

Se škodovkou radši zajeďte do servisu, ale nemějte strach, uklidňoval ministr Mládek z rádia
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek

Mládek celou situaci označil za znepokojující a za „šrám na pověsti Volkswagenu“, ale není to podle něj primárně problém automobilky Škoda. Nyní je však na Volkswagenu, aby si „napravil reputaci“. Majitelům vozů by však doporučil navštívit autoservis.

Mládek očekává, že Volkswagen bude terčem mnoha žalob, především pak ze strany USA, jelikož „se tam žaloby nosí“ a zároveň také proto, že VW protlačil na americký trh dieselové motory, které na tamější poměry nevyjdou tak levně jako u nás.

Dopad podvodu zatím pocítili akcionáři, jelikož cena akcií VW klesá. Mládek zároveň předpokládá, že „přijde i nějaká pokuta od regulátorů“ z různých zemí. Pro Škodovku však s negativy zatím nepočítá, jelikož ta nebyla součástí exportu na americký trh. Je však možné, že se současná situace odrazí na budoucích prodejích.

Celý pořad zde

Mládek zároveň doufá, že tato kauza neohrozí pracovní místa v ČR. „Chtěl bych doufat, že jich bude minimálně, že se to odrazí ve stovkách,“ uvedl Mládek.

Opravdový problém podle něj nastane až ve chvíli, kdy začne Čína vyrábět levná a kvalitní auta a začne je vyvážet do světa. Na to si však budeme muset nejméně deset let ještě počkat.

Doufá však, že Volkswagen nebude řešit svoji krizi tím, že prodá Škodu, jelikož ta je podle něj na vrcholu. O tom se však hodlá bavit až ve chvíli, kdy tato informace bude reálně na stole, zatím jde pouze o spekulace. „Nedovedu si zatím představit kupce, který by dodal lepší výkon, než co se povedlo Volkswagenu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…