Se služebním zákonem bude veselo. Ludvík chce vyhodit náměstkyni, ta tvrdí, že to nesmí

01.12.2016 17:46

Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík prý již nechce na ministerstvu náměstkyni Lenku Taiu Kolaříkovou. Podle serveru Lidovky.cz jí řekl, že s ní nadále nepočítá, a chce, aby skončila ve své funkci. Kolaříková to serveru potvrdila. Prý pro ni má být nachystané nové místo ve vinohradské nemocnici.

Se služebním zákonem bude veselo. Ludvík  chce vyhodit náměstkyni, ta tvrdí, že to nesmí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf motolské nemocnice a kandidát na senátora Miloslav Ludvík z ČSSD

Celá záležitost má však jeden háček – služební zákon Ludvíkovi Kolaříkovou propustit neumožňuje. „Nemám vůbec přicházet do zaměstnání a mám rovnou nastoupit do Fakultní nemocnice Vinohrady, kde už mě čeká pan ředitel a mám připravený plat,“ sdělila ke svému odchodu Kolaříková. Ministr jí to měl sdělit včera, kdy ještě nebyl ve funkci. Zároveň náměstkyni, jež má na starosti majetkové a mezinárodní věci, vyzval, aby vyklidila kancelář. Tu měla předat bývalému řediteli královéhradecké nemocnice Romanu Prymulovi, který už údajně fyzicky čekal na ministerstvu. Agendu pak měla předat náměstkovi pro legislativu Radku Policarovi.

Kolaříková je však odborným náměstkem, a tak ji chrání služební zákon. A k propuštění takového zaměstnance může dojít jen v případě, že by Kolaříková dostala dvakrát po sobě špatné služební ohodnocení. To se navíc uděluje vždy jednou v roce, na jeho začátku. „Vyloučena je i okamžitá změna systemizace či zrušení určité pracovní pozice, k nimž může dojít pouze po dohodě ministerstva vnitra s ministerstvem financí a po následném schválení vlády,“ popisuje server. 

Kolaříková tak svůj konec považuje za účelový. Jak uvedla, Ludvík ji v tu chvíli vůbec neznal a ani neměl čas, aby se seznámil s její prací. Nyní čeká, co se stane dál, dnes pro jistotu do své kanceláře dorazila. Její místo zrušeno nebylo a ona sama informovala šéfa státní služby Josefa Postráneckého a státního tajemníka ministerstva Ivo Benedu. „Ministr mi lhal, já jsem si to ověřovala a systemizace změněna není. Je schválena do posledního dne letošního roku,“ dodala ještě. Okamžitá změna systemizace či zrušení pracovní pozice je možné jen po dohodě ministerstev vnitra a financí a po následném schválení vlády. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…