Seďa (ČSSD): Výměna Topolánka politiku ODS nezmění

01.04.2010 7:15

ODS se bojí neúspěchu ve volbách

Seďa (ČSSD): Výměna Topolánka politiku ODS nezmění

Nervozita občanských demokratů z neúspěchu v nadcházejících volbách vyvrcholila odstoupením M.Topolánka z jihomoravské kandidátky a přepuštěním volebního lídra ODS P.Nečasovi, toho času místopředsedovi ODS.

Tento manévr na poslední chvíli má zajistit pravici vítězství či alespoň slušnou prohru v květnových volbách. Však již pravicová média, zejména MfDnes a Lidové noviny, komentují tuto personální výměnu jako nový dech pro růst volebních preferencí ODS.

Více čtěte: Škromach (ČSSD): ODS nechává lidi na pospas jejich osudu

Výměna Topolánka však politiku ODS nezmění. Ta je tvořena politickým programem zaměřeným ve prospěch bohatších občanů a podnikatelských subjektů. Programem jehož doménou je omezování sociálního státu, privatizace veřejných služeb a provázanost politiky s byznysem. Je nutno si také uvědomit, že P. Nečas, bývalý ministr Topolánkovy vlády, velmi razantně propagoval reformní batoh, který zhoršil životní úroveň drtivé většiny našich občanů. Zároveň byl ve vládě, která podcenila ekonomickou krizi a za jejíž vlády měla Česká republika nejvyšší státní schodek v novodobé historii země.

Pokud se mluví o dvoukolejnosti vedení ODS, pak odchod M.Topolánka z vedení ODS tuto dvoukolejnost neřeší. Prvním místopředsedou je totiž D.Vodrážka a nikoliv P.Nečas. Taktéž I.Langer neboli Íčko v hantýrce pražského podsvětí zůstává stranickým volebním manažerem.A také se stačí podívat na kandidátní listiny ODS, kde se to jen hemží politickými podnikavci, jejichž jediným cílem je a byla provázanost veřejného života s lobbingem

a podnikateli. Takže je otázkou, kdeže je ta očekávaná změna, jejíž tváří má být P.Nečas.

Čtěte takéParoubek (ČSSD): ODS káže vodu, pije víno

Asociální politika ODS bude pokračovat, protože Topolánkův reformní batoh a Julínkovy regulační poplatky Nečas neodmítá. Právě naopak. Jako ideologický expert strany prosazoval a bude nadále prosazovat neo-liberální politiku, která v době hospodářské krize naprosto selhala. Smlouva s občany, kterou v červnu 2006 podepsal předseda ODS M.Topolánek zřetelně odhalila lživou politiku této politické strany. Sliby o nezvyšování spoluúčasti pacientů ve zdravotní péči, závazek na snížení nezaměstnanosti či jednostránkové daňové přiznání jsou pouze špičkou ledovce programové vyprahlosti občanských demokratů.

ODS ukázala, že není schopna plnit své sliby dané pravicovým voličům. Tato strana nedokáže dokonce řešit ani současné problémy občanů a České republiky. Na tom nic nezmění ani kosmetická změna volebního lídra, ani pozdní kritika hulvátství jejich předsedy M.Topolánka.

Oranžová kniha ČSSD - Sociální politika

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…