Sedm let pro zasněženého ředitele Dbalého. Je to definitivní

27.01.2021 19:17

Legendární deník exředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého zařídil svému autorovi sedm let za mřížemi. Rozsudek je pravomocný.

Sedm let pro zasněženého ředitele Dbalého. Je to definitivní
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Ve druhé dekádě nového tisíciletí vzbudil značnou pozornost veřejnosti deník dnes již bývalého ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého. Psal v něm, jak bere drogy, jak „sněží“, ale také jak ovlivnil některé nemocniční zakázky. Sám se tak usvědčil z trestné činnosti.

Když se Dbalý dostal k soudu, hájil se, že deník obsahuje jen fiktivní příběh, který má být podkladem pro obsáhlejší román. Zdá se však, že soud je jiného názoru.

(Soudní) senát rozhodl, že Dbalý má jít za mříže na sedm let, k tomu mu uložil finanční trest ve výši 10 milionů 950 tisíc korun a nemocnici má zaplatit téměř padesátimilionovou škodu,“ napsal Český rozhlas.

Trestní sazba se odvíjela od toho, že Dbalý podle obžaloby požadoval úplatek přesahující 5 milionů korun, konkrétně 6 milionů a 750 tisíc k tomu.

První pravomocný rozsudek si vyslechl i právník, David Michal, který v minulosti pracoval pro Ivo Rittiga. Od soudu odešel s dvouletou podmínkou s odkladem na dva roky a s peněžitým trestem ve výši 2 miliony 400 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…