Sedmdesáté výročí konce druhé světové války je pro Čechy důležité, ukázal průzkum

07.05.2015 11:18

Agentura Phoenix research provedla ve dnech 1. až 20. dubna průzkum na téma účasti prezidenta Zemana na oslavách v Moskvě. Podle průzkumu vadí jeho návštěva v Moskvě pouze 16 procentům dotázaných.

Sedmdesáté výročí konce druhé světové války je pro Čechy důležité, ukázal průzkum
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil Brandýs nad Labem

Phoenix research se ve svém průzkumu zaměřil na tři základní témata. První otázka zněla, zda lidé považují oslavy sedmdesátého výročí konce druhé světové války za důležité. Celých 81 procent respondentů odpovědělo na otázku kladně. 17 procent pak výročí za důležité nepovažuje.

Podle průzkumu 11 procent populace považuje návštěvu českého prezidenta v Moskvě za dobrý krok, dalším 12 procentům na návštěvě nevadí vůbec nic. 9 procentům pak vyjádřilo nesouhlas s tím, že Miloš Zeman bude jediným státníkem v rámci EU v Rusku.  16 procent dotázaných vidí návštěvu jako podporu režimu prezidenta Putina.

Kdo další by se měl podle Čechů oslav v Moskvě zúčastnit? Jednoznačně Angela Merkelová a Barack Obama. Osm procent respondentů by rádo vidělo ještě francouzského prezidenta Hollanda. Další dvě procenta si myslí, že by měl přijet také Bronisław Komorowski a stejně tak David Cameron. Naprostá většina by však ráda na oslavách viděla všechny zmíněné státníky.

Celý průzkum najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…