Sedmilhář Hudeček. Pavel Bém se opět rozepsal o pražském primátorovi

24.11.2013 22:20

Někdejší primátor hlavního města Pavel Bém se rozepsal o současném pražském primátorovi Tomáši Hudečkovi (TOP 09), kterého označuje za "sedmilháře". Ve svém vyjádření Hudečka usvědčuje ze sedmi lží v souvislosti se stavbou tunelu Blanka, které zároveň uvádí na pravou míru. A píše o tom, jak hloupá a nebezpečná prý může jeho rétorika být.

Sedmilhář Hudeček. Pavel Bém se opět rozepsal o pražském primátorovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Prahy Pavel Bém

První lží současného pražského primátora je podle Béma tvrzení, že "stavba tunelového komplexu Blanka je černá stavba", jak prohlásil na začátku tohoto týdne. "Jeho výkřik okamžitě převzala česká média a v hlavách české veřejnosti tak byla přijata nová 'skutečnost', nová 'pravda'," reaguje Bém. Jak uvádí, na stavbu tunelového komplexu Blanka bylo vydáno hned několik územních rozhodnutí a stavebních povolení podle platných českých zákonů. "Hudeček tedy lže. A v okamžiku, kdy to říkají česká média, lžou s ním," píše exprimátor.

Celý text, který Pavel Bém napsal, ZDE.

Lež číslo dva

Hudečkovou lží číslo dvě označuje Bém primátorův výrok, že "stavba tunelu Blanka je realizována bez platné smlouvy". Veřejná zakázka na stavbu celého souboru staveb tunelu Blanka byla ale podle Béma řádně vypsána, vyhlášena, vyhodnocena a nakonec i schválena. A to podle platných českých zákonů. "Přesto má pan Hudeček odvahu prohlásit, že se Blanka staví 'bez smlouvy'. Hudeček lže podruhé," dodává Bém.

Lež číslo tři a čtyři

Další lží má být výrok, že "stavba není naším majetkem", který Bém označuje za odvážné a originální tvrzení. "Byť tuto právní konstrukci považuji za vskutku 'šílenou', tak protože nejsem právník, nebudu se k ní dále vyjadřovat. Vyjádřím se pouze k realitě: Řádná smlouva byla řádně podepsána oběma smluvními partnery a podle českého práva je platná," píše Bém.

Čtvrtou lží je Hudečkovo tvrzení, že "stavba je prodražená kvůli diletantství mých předchůdců", píše Bém. Pan primátor se podle něj ale mýlí. Každá takto složitá stavba se podle Béma v konečném důsledku vždy a všude na světě prodraží. "V okamžiku, kdy Hudeček říká: 'Já nic, já muzikant, za všechno může Svoboda a Bém', pak mi nezbývá, než znovu nahlas říci: Hudeček je lhář – sedmilhář," píše Bém.

Lež číslo pět a šest

Hudečkova lež číslo pět je podle Béma výrok "Stavíme za vlastní". Opak je prý ale pravdou. "Pan primátor zdědil oddlužené město hospodařící s vyrovnaným rozpočtem. Za poslední 3 roky jej stačil se svým předchůdcem opět zadlužit. Blanka se staví tedy za půjčené peníze od bank. Tedy – na dluh a na úkor příštích generací. Pan Hudeček i zde lže a potvrzuje, že je také špatný hospodář," tvrdí Hudečkův předchůdce.

"Je až k nevíře, jak rychle lze hloupost a lež pana primátora chytit 'za vlasy'," pokračuje Bém údajnou lží číslo šest. Hudeček uvedl, že o tunelu Blanka nerozhodovalo zastupitelstvo hlavního města Prahy. Podle někdejšího primátora Pavla Béma je ale stavba tunelového komplexu součástí každoroční diskuse a následného schvalování ve všech orgánech města od roku 2007.

Lež číslo sedm

Lží číslo sedm se Bém prý "vyloženě baví" a považuje ji za "fenomenální ukázku Hudečkovy hlouposti". Jde o výrok současného primátora, že se o tunelu Blanka mělo mluvit s lidmi. "Asi těžko si lze představit stavbu, která prochází centrem města, jejíž schvalování se řídí platnými zákony, která je dílem navazujícím na jiné (už postavené) stavby, která se navíc připravuje a realizuje více než 10 let a která by nebyla diskutována na stovkách odborných či občanských fór. Tím vším Blanka prošla," tvrdí Bém.

Bémovy důvody

Závěrem Pavel Bém uvádí důvody, které jej vedly k sepsání tak obsáhlého textu. Prvním důvodem je jeho přesvědčení, že Hudečkovým lhaním a obsahovou prostotou práce českých médií dochází k nenapravitelnému poškození dobrého jména ve světě zcela unikátní stavby, jakou je tunelový komplex Blanka.

Druhý důvod označuje někdejší primátor za ještě závažnější. "Manažerským diletantstvím a lidskou i politickou nezodpovědností stavbu tunelu Blanka prodražil na 36 miliard korun, sankčními poplatky, které jsou součástí pohledávek Metrostavu, opět prodražil o další desítky milionů korun, prodloužením doby výstavby (stavba měla být otevřena už v roce 2012!!!) prodražil inflačně potřetí, tentokrát už o stovky milionů korun. Pane primátore, vraťte se, odkud jste přišel," vzkazuje Pavel Bém současnému primátoru města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…