Šéf Alternativy pro Německo Bystroň se na Hradě sejde s Ovčáčkem

13.05.2016 13:33

Miloš Zeman je dalším politikem, který se zajímá o Alternativu pro Německo (AfD). Poté, co straně vyslovil svoji podporu bývalý prezident Václav Klaus, se vyjádřil hradní mluvčí Jiří Ovčáček, že „s pověřením prezidenta“ se setká se šéfem bavorské organizace AfD Petrem Bystroněm. Informuje Aktuálně.cz.

Šéf Alternativy pro Německo Bystroň se na Hradě sejde s Ovčáčkem
Foto: Archiv PB
Popisek: Petr Bystroň, předseda bavorské zemské organizace Alternativy pro Německo

„Setkávám se s panem Bystroněm z pověření pana prezidenta. Avizoval, že navštíví Českou republiku, a projevil zájem o setkání na Pražském hradě, já jsem to probíral s panem prezidentem a byl jsem pověřen se s ním setkat,“ uvedl Ovčáček

Prezident sám však na setkání údajně nebude mít čas. „Pan prezident má velmi náročný program, ale tady jde spíš o to, že jsme se dohodli, že to budu já, kdo ho přijme,“ dodal mluvčí.

„Zajímá mě situace v Německu, zajímá mě ta strana, protože je hodně frekventovaná v médiích, dostává různé nálepky a přízviska. Takže se chci seznámit s reálnou situací,“ vysvětlil Ovčáček důvody, které za setkáním stojí.

AfD se přitom stala i oblíbenou stranou exprezidenta Václava Klause, který se na konci dubna účastnil jejího celostátního sněmu. Tam prohlásil, že „strana musí odmítnout zničující politickou korektnost“, a vyjádřil jí svou podporu.

Petr Bystroň je předsedou bavorské organizace od loňského října a je jedním z kritiků Angely Merkelové. Tvrdí, že následky její politiky si Německo ponese ještě velmi dlouho.

„Jako bývalému uprchlíkovi mi leží na srdci, abych prosadil za AfD rozumné požadavky týkající se této oblasti,“ tvrdí Bystroň, jehož rodina do Německa emigrovala v roce 1987, na svých webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…