Šéf Babišových poslanců po zhlédnutí kongresu ODS: Ti už půjdou ke dnu

18.01.2014 22:06

Jak vidí nově zvoleného předsedu ODS Petra Fialu jeho političtí kolegové? Podle šéfa KDU-ČSL Pavla Bělobrádka si občanští demokraté zvolili dobře, předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura zase doufá, že nový předseda nezklame své voliče. Nejkritičtěji se ale vyjádřil šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek a předseda KSČM Vojtěch Filip.

Šéf Babišových poslanců po zhlédnutí kongresu ODS: Ti už půjdou ke dnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování na 24. kongresu ODS

„Pokud pan Fiala najde programový záchyt Občanské demokratické strany, tak jistě může mít zázemí v české politice jako středopravá strana, pokud nenajde, tak podle mého soudu chyby, kterých se dopustila, už občané nebudou chtít opakovat," cituje server Rozhlas.cz Filipovu kritiku. ODS pak podle šéfa poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka má před sebou velmi chmurnou budoucnost.

„Když jsem dneska chvilkami sledoval průběh kongresu ODS a vystoupení některých lidí, tak bohužel musím konstatovat, že se nic nového naši občané nedozvěděli. Bohužel si myslím, že vývoj v té straně spíš půjde ke dnu," je přesvědčen Faltýnek. Naopak pozitivněji vývoj ve straně vidí šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, který si zvolení Fialy chválí.

Čest a charisma

„Zvolení pana předsedy Fialy, zda je správnou volbou, teprve ukáže budoucnost, dopředu předjímat je velmi složité. Nicméně není to žádné překvapení, protože Petr Fiala byl jasným favoritem volby,“ dodal.

Poctivost nade vše - tak by se dal shrnout názor šéfa hnutí Úsvit Tomio Okamury. Ten poukazuje na to, že nesejde na charisma nového šéfa, ale na jeho cti. „Já si myslím, že v této fázi není snad ani důležité pro ODS, jaké by měl mít předseda charisma, ale hlavně aby to byl slušný a poctivý člověk, který nezradí program a jejich voliče,“ dodává Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …