Šéf ČMKOS Středula v rádiu varoval, že kvůli sankcím jsou u nás ohroženy tisíce pracovních míst

05.09.2014 18:49

Předseda Českomoravské komory odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula odmítá, že to, že odboráři jsou proti sankcím, znamená, že podporují ruskou zahraniční politiku. Středula to uvedl v pátečním vydání pořadu Dvacet minut Radiožurnálu s tím, že i když sankce proti Rusku trvají jen něco přes měsíc, už nyní jsou kvůli nim v Česku ohroženy stovky až tisíce pracovních míst.

Šéf ČMKOS Středula v rádiu varoval, že kvůli sankcím jsou u nás ohroženy tisíce pracovních míst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

Přes svůj odpor vůči přijímání sankcí proti Rusku Středula přiznal, že minimálně od anexe Krymu se Ruská federace „chová extrémně nestandardně“. Při té příležitosti zmínil okupaci vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968, kterou označil za otevřenou agresi.

I když některých obchodů s Ruskem se zatím sankce netýkají, současná atmosféra poškozuje i je. Podle Středuly některým českým firmám přestali jejich obchodní partneři v Rusku platit, i když zboží dostali. „Je to proto, že vznikla atmosféra, ta je někdy víc zničující než konkrétní typ sankcí,“ podotkl odborář.

Středula do žádné politické strany vstupovat nechce

Polemizoval s tvrzením moderátorky pořadu, že mnoho bývalých odborářů vstoupilo později do ČSSD. Při té příležitosti se jej zeptala, zda také plánuje vstoupit do sociální demokracie. Středula poukázal na to, že současní politici ODS Jaroslav Kubera nebo Evžen Tošenovský jsou také bývalými odborářskými funkcionáři. Neplatí tedy, že všichni odboráři jsou prodlouženou rukou ČSSD.

Přestože každý odborář má dle Středuly právo do politiky vstoupit, sám takový cíl nemá. „Velmi mě baví práce pro odboráře. Pokud bych se stal členem politické strany, tak bych svou nezávislost ztratil,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…