Šéf ČT byl zvolen do výboru Evropské vysílací unie. Má hájit nezávislost veřejnoprávních médií

05.12.2014 17:01

Generální ředitel České televize Petr Dvořák byl dnes v Ženevě zvolen do výkonného výboru Evropské vysílací unie. Informaci zveřejnila České televize. Stane se tak jednou z jedenácti evropských osobností, jejichž úkolem je hájit nezávislost veřejnoprávních médií. Ve vedení EBU získala Česká republika svého zástupce po šestnácti letech. Ivo Mathé byl jejím členem v letech 1995-1998.

Šéf ČT byl zvolen do výboru Evropské vysílací unie. Má hájit nezávislost veřejnoprávních médií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Generální ředitel České televize Petr Dvořák se stal členem Evropské vysílací unie. Do jedenáctičlenného výkonného výboru ho zvolilo valné shromáždění EBU v Ženevě. Zprávu přinesla Česká televize.

Evropská vysílací unie sdružuje třiasedmdesát televizních stanic z 56 zemí. Hlavním posláním jejího výkonného výboru, který má jedenáct členů volených na dva roky, je hájit roli veřejnoprávních médií v Evropě jako základu demokratické společnosti. Ve vedení EBU doposud zasedl jediný český zástupce, a to Ivo Mathé v letech 1995-1998.

Své zastoupení v jedenáctičlenném výkonném orgánu tak mají Belgie, Itálie, Švédsko, Rusko, Francie, Británie, Polsko, Německo, Rakousko a také Maroko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…