Šéf KB si stěžoval ministrovi kvůli pokutě pro firmu Essox

10.05.2014 9:13

Kvůli pokutě za sporný výpočet ceny půjček na ojetá auta pro firmu Essox si šéf Komerční banky vyměnil korespondenci s ministrem průmyslu a obchodu. Albert Le Dirac’h napsal Janu Mládkovi, že se hodlá proti trestu od České obchodní inspekce, která je podřízená ministerstvu, bránit všemi dostupnými prostředky. Uvedl to deník MF Dnes. Ministr průmyslu a obchodu nechtěl dopis komentovat s tím, že nemá souhlas ředitele Komerční banky se zveřejněním korespondence.

Šéf KB si stěžoval ministrovi kvůli pokutě pro firmu Essox
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jan Mládek

Le Dirac’h je zároveň členem dozorčí rady splátkové firmy Essox, která dostala za chybu v ceně půjčky (tzv. RPSN) v autobazaru od inspekce před dvěma měsíci dvoumilionovou pokutu. Essox nechtěl dopis komentovat. „Komerční banka je přesvědčena, že způsob výpočtu RPSN používaný společností Essox byl v souladu se zákonem," uvedl mluvčí banky, která je většinovým vlastníkem Essoxu.

Možnost bránit se měl Essox v rámci standardního řízení s východočeskou pobočkou ČOI, než vypršela lhůta pro odvolání a pokuta nabyla právní moci. To však neudělal.

O definitivním výkladu zákona, jak správně počítat roční procentní sazbu nákladů (RPSN), bude zřejmě nakonec muset rozhodnout soud. Ministr průmyslu a obchodu ustavil koncem března pracovní tým, který má řešit údajné pochybení některých úvěrových firem při výpočtu splátek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…