Šéf MF Dnes odhalil, do čeho u nás Američané nasypali dolary

15.08.2016 16:56

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl sdílel na svém facebookovém profilu výňatek z činnosti neziskové organizace Open society foundations (OSF), jejímž zakladatelem je miliardář, filantrop a politický aktivista George Soros. Podle všeho dala jeho organizace 30 tisíc amerických dolarů na mediální kampaň pro mladé.

Šéf MF Dnes odhalil, do čeho u nás Američané nasypali dolary
Foto: wealthydebates.com
Popisek: George Soros

„Mobilizace voličů a informační kampaň pro volby do Evropského parlamentu v květnu 2014,“ stojí v kolonce „název projektu“ pražské pobočky Sorosova OSF. „Pan Soros evidentně neví co s prachama,“ okomentoval tuto skutečnost Plesl a připomněl, že v roce 2014 byla volební účast na rekordním minimu, pouhých 18,2 procent.

„Účelem je podpořit rozsáhlou mediální kampaň v České republice, která má zvýšit voličskou účast, hlavně u mladých lidí, u voleb do Evropského parlamentu v květnu 2014,“ byla náplň projektu, který OSF stál 30 tisíc dolarů, v přepočtu přes 700 tisíc korun.

„Kampaň, která bude také propagovat informovanou volbu a zdůrazní desetileté výročí vstupu České republiky do EU, zahrne i video spoty, které se objeví jak online, tak i v médiích,“ stojí ve zprávě OSF.

Kampaň, která trvala od 15. ledna do 15 prosince 2014, cílila na celou Českou republiku a měla za úkol oslovit také Čechy žijící v zahraničí, předně pak ty „v Rakousku, Velké Británii, Německu, Slovensku a Francii, což jsou země s největšími českými komunitami“.

OSF měl podobné cíle i ve Velké Británii, kde skrze svoje dceřinné organizace chtěl přimět větší počty lidí, aby dorazily k volbám. Jedna z uvedených kampaní cílila na maďarské občany žijící v Británii, druhá pak na samotné Brity a obě probíhaly zároveň. Celkem vyšly na více jak 37 tisíc dolarů.

reklama

autor: spa

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…