Šéf ODS Fiala je spokojen. Tedy alespoň s jednou věcí

11.10.2014 19:19

Současné volby podle šéfa ODS Petra Fialy nevymažou stranu z politické mapy Česka. Výsledek hlasovaní zatím nechce Fiala kvůli probíhajícímu sčítání předjímat. Spokojen je ale s dosavadním vývojem senátních voleb, kde má šanci na postup do druhého kola kolem šesti kandidátů. Občanští demokraté obhajují tři senátorská křesla.

Šéf ODS Fiala je spokojen. Tedy alespoň s jednou věcí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala na besedě s občany ve Dvoře Králové

Podle Fialy jsou současné volby základem pro příští volební úspěchy občanských demokratů. Zároveň je podle něj naivní porovnávat výsledky voleb letošních a těch před čtyřmi lety, protože je strana v jiné situaci. Fiala tím měl na mysli krizi, v které se ODS nachází od loňského pádu vlády jeho předchůdce Petra Nečase. "Řada primátorů má šanci obhájit pozici. Možná se nepodaří obhájit všechno, ale rozhodně nebudeme vymazáni z politické mapy," uvedl Fiala.

V Praze by považoval za úspěch zisk nad deset procent hlasů

Podle prvního místopředsedy ODS Jana Zahradila by byl úspěch, když postoupí do druhého kola senátních voleb více než tři kandidáti. "Zatím to vypadá, že bychom mohli mít více postupujících do druhého kola, než v tuto chvíli obhajujeme," řekl Zahradil. S tím souhlasí i Fiala.

Celkem se z ODS o senátorský post uchází 24 kandidátů, strana obhajuje tři mandáty, všechny z Prahy.

Předseda občanských demokratů zatím nechce hodnotit výsledky komunálních voleb. V Praze by považoval za úspěch zisk nad deset procent hlasů, zisk nad 15 procent by považoval za velký úspěch. Zahradil by si v komunálních volbách přál, aby ODS ve velkých městech udržela primátorské pozice. Strana obhajuje sedm primátorských míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…