Šéf ODS Fiala se opřel do Německa: Plná ústa evropanství a teď zavře hranice

15.09.2015 18:30

Předseda ODS Petr Fiala se v úterní Kauze dne rozpovídal na Rádiu Impuls o boji proti elektronické evidenci tržeb, kterou s velkou vervou prosazuje Andrej Babiš. Šéf občanských demokratů nikoli poprvé předestřel, proč ji považuje za tak škodlivou. Stranou jeho pozornosti ale nezůstala ani uprchlická krize.

Šéf ODS Fiala se opřel do Německa: Plná ústa evropanství a teď zavře hranice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Je to často navzdory tomu, co dělá tento stát, a my jim to teď ještě více zkomplikujeme,“ rozčílil se hned v úvodu. Za velmi nebezpečné následně označil nahromadění mnoha informací z elektronické evidence v rukou jediného muže – Andreje Babiše. Poslanci ODS jsou proto připraveni mluvit tak dlouho, dokud třeba koalice nezmění názor.

„Obstrukce jsou standardní součástí politiky, používají se v řadě zemí a používaly se i u nás, když byl dnešní premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ještě v opozici. Pokud bude chtít vláda projednávat něco jiného, Fiala nemá nic proti, ale u EET se dá s trochou nadsázky říci, že vidí rudě. A lidé tomu prý rozumějí, neboť vidí, že daňové úniky se netýkají především drobných živnostníků.

Ve druhé polovině pořadu si posteskl nad tím, že státy jako Německo a Francie vydírají menší státy jako Česko kvůli kvótám pro uprchlíky. „A podívejme se na to, že státy, které volají po větším evropanství, uzavřou hranice, když přijde krize,“ poznamenal především na adresu Německa. Varoval však také před výkřiky některých lidí, kteří požadují naše vystoupení z EU. „To by jednoznačně bylo proti našim zájmům,“ upozornil Fiala.

To ovšem nic nemění na tom, že je třeba s uprchlickou krizí něco dělat, neboť fatálně neohrožuje jen EU, ale celou Evropu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…