Šéf ODS mluvil o Babišovi coby možném spojenci. A přišla tato reakce z ODS

22.10.2014 8:02

Předseda ODS Petr Fiala by byl do budoucna ochotný spolupracovat s šéfem hnutí ANO a ministrem financí Andrejem Babišem. Nejprve by ale ANO muselo začít realizovat skutečnou středopravou politiku, zatím prý předvádí pouze levicová opatření. Uvedl to v rozhovoru pro Echo24.cz, na nějž zareagovala mluvčí ODS Jana Havelková. Server prý opatřil článek zavádějícím titulkem, na jehož základě by mohli čtenáři nabýt mylného dojmu, že ODS a hnutí ANO jsou spojenci.

Šéf ODS mluvil o Babišovi coby možném spojenci. A přišla tato reakce z ODS
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala na besedě s občany ve Dvoře Králové

„Nemáme nic zvláštního proti ANO. Pokud bude realizovat středopravou politiku, jak teď začal říkat jejich předseda, tak je to samozřejmě do budoucna náš spojenec,“ uvedl Fiala pro Echo24.cz. Hnutí ANO by ale podle předsedy ODS muselo nejprve změnit svůj přístup k politice. Předvolební stránky si sice údajně nabarvilo namodro, nicméně praxe je trochu jiná. Zatím ANO navrhuje většinou levicová opatření, což je zřetelně vidět na podobě státního rozpočtu a daňové politice. „Naším politickým nepřítelem a soupeřem je levice,“ podotkl k tomu Fiala.

Celý rozhovor k přečtení ZDE.

Rozhovor občanskodemokratického lídra včera vyvěsil server na své stránky, přičemž ho takto otitulkoval: „Předseda ODS Fiala: ANO může být budoucí spojenec“. Titulku si všimla mluvčí ODS Jana Havelková, která ho ještě téhož dne v tiskovém prohlášení označila za zavádějící.

Sama prý byla u rozhovoru předsedy ODS a redaktora Echo24.cz Jana Kálala přítomna a nic takového tam nepadlo. Po přečtení celého článku a zejména citací Petra Fialy musí být údajně každému jasné, že o žádné spolupráci nemůže být ani řeč. „Hnutí ANO není středopravá strana, v praxi uskutečňuje spíše levicový populismus. Proto pro nás není žádným spojencem. To předseda ODS v rozhovoru jasně vyjádřil,“ zdůraznila Havelková.

Co přesně napsala Havelková:

Zpravodajský web Echo24.cz dnes zveřejnil článek se zavádějícím titulkem o tom, že se ODS chystá navázat partnerství s hnutim ANO. Jako tisková mluvčí jsem byla rozhovoru předsedy ODS a redaktora Echo24.cz přítomna a nic takového tam nepadlo. Titulek se nezakládá na pravdě a po přečtení celého článku včetně citací předsedy Petra Fialy je snad zřejmé, že o žádné spolupráci nemůže být ani řeč. Hnutí ANO není středopravá strana, v praxi uskutečňuje spíše levicový populismus. Proto pro nás není žádným spojencem. To předseda ODS v rozhovoru jasně vyjádřil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …