Šéf ODS se vysmál premiérovi: Dva jeho ministři ve volbách neuspěli, to něco odráží

18.10.2014 16:15

Předseda ODS zhodnotil výsledek své strany v senátních volbách. Podle něj volby ukázaly, že občanští demokraté znovu získali pozici nejsilnější pravicové strany. ODS získala dva senátory.

Šéf ODS se vysmál premiérovi: Dva jeho ministři ve volbách neuspěli, to něco odráží
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala na besedě s občany ve Dvoře Králové

„Dva mandáty jsou dobrý výsledek. Určitě se tady ukazuje, že ODS je pro voliče přijatelnou stranou,“ poznamenal Fiala. Na druhou stranu prý rozhodně nemá radost z toho, že u voličů ve druhém kole propadli pražští kandidáti směřující do senátu. Šéf strany to přičítá tomu, že ODS čelila poměrně mohutné propagandistické mašinérii a navíc se v Praze asi nejvýrazněji odráží celostátní nálady. Své prohlášení ale uzavřel optimisticky.

„Vypadá to, že dva ministři Sobotkovy vlády (ministr školství Marcel Chládek z ČSSD a ministr dopravy Antonín Prachař z ANO - pozn. red.) neuspěli v senátním klání, což odráží něco jiného, než říká o spokojenosti s touto vládou premiér Bohuslav Sobotka. A já jsem zvědav, jestli se tito ministři zachovají stejně jako náš ministr Alexandr Vondra (ODS), který po prohraných senátních volbách odešel,“ kladl si otázku Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…